Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Richard A. Knaak: A Fekete Karom

Richard A. Knaak: A Fekete Karom

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A minotaurusz háborúk esélyt adtak neki…

A becsvágyó Golgren hatalomra emelkedett a minotaurusz háborúk idején, de ezzel még nem ért el mindent. A rejtélyes varázstudók, az ogre titánok titkos tanácsa, a Fekete Karom segítségével az egész ogre faj felett átveszi az uralmat, és egyesíti a különböző klánokat, megszüntetve a területeiken uralkodó zűrzavart. Mielőtt azonban nagykánná, a legfőbb méltósággá válna – amire évszázadok óta nem volt példa –, meg kell szabadulnia azoktól, akik hatalomra emelték.

A Fekete Karom alapvető célja az, hogy visszahozza az ogre nép hajdani dicsőségét; amikor még nem tartották őket torz, szánalmas teremtményeknek, mint manapság, és amikor még a világ minden táján beszéltek a szépségükről, erejükről és kivételes tudásukról. A titkos tanács vezetője, Dauroth megálmodta az ogrék jövőjét, és irányítani akarja a sorsukat.

A Fekete Karom számára Golgren nem egyéb, csupán egy hasznos báb. Legalábbis pillanatnyilag…

Megjelenés: 2012.09.27.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Richard A. Knaak
Fordító: Vitális Szabolcs
Borítófestő: Aleksi Briclot
Terjedelem: 344 oldal
ISBN szám: 978 615 5161 51 3
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Határozottan élveztem. Bekerült a kedvenceim közé Ötös. írta Darth Rean

  Richard A. Knaak: A Fekete Karom
  Ez az Ogre Titánok első kötete. Sajnos a magyar kiadásból kimaradt a Minotauruszháborúk-trilógia, így lesznek utalások, melyek egy kicsit nehezebben érthetők, de ennek ellenére érthető lesz a történet.
  Richard az ogrék világát mutatja be, mely rendkívül érdekes lett. Amúgy is ezt a fajt erősen elhanyagolták a korábbi Sárkánydárda regények.

  [spoiler]
  Golgren, az ogre hadúr a minotauruszháborúkban emelkedett fel. Maga mögött tudhatja a rejtélyes Fekete Karom nevezetű ogre mágusokból álló szervezetet. A Fekete Karom célja, hogy visszahelyezze az ogrékat arra a szintre, ahol korábban az elfek felemelkedése előtt voltak. Nem is emlékszem már, hogy melyik Dragonlance regény utalt korábban a nemesogrékra, de már akkor érdekeltek volna a népükkel kapcsolatos részletek. Ebben a könyvben még nincs felfedve minden, de amit megtudtam az már nagyon tetszett. A Fekete Karom hatalma hihetetlen és a nemesogréké még annál is nagyobb. Golgren szintén egy új jövőt akar adni népének, mely méltó az ősökéhez. A félvér gyorsan emelkedik fel, ravasz, kíméletlen és rejtélyes. Főleg az elf rabszolgákkal kapcsolatos ígérete érdekes, vajon komolyan gondolta? Eleinte nem tetszett a karaktere, de fokozatosan megkedveltem. Idaria a másik rejtély. Önként lett Golgren rabszolgája csak, hogy kémkedjen a nerakaiaknak. Ez számomra felfoghatatlan, de egyben nagyon izgalmas, hogy nem kaptunk választ minden motivációjára. Stefan, a lovag. Szeretem a lovag karaktereket, így annak ellenére élveztem a szerepét, hogy az nem volt túl sok. Talán csak az ember-ogre szövetség lehetősége, ami nagyon izgalmas. Tyranos, a rejtélyes varázsló, aki Golgren szövetségese, de nem tagja a Fekete Karomnak. Szintén talány ez a figura. Varázsereje nagy segítség Golgrennek. A vízköpők csak a háttérben tevékenykednek, de hamar kiderül, hogy nem egységesek. Az az érdekes, hogy nem lehet tudni mit akarnak. A Fekete Karom titánnak elnevezett varázslói között megy a nagy kavarás és ármánykodás. Dauroth, Safrag és Hundjal is emlékezetes figurák.
  [/spoiler]

  Az első rész szépen felépített, lassan haladunk előre, de egyre érdekesebb a történet. A rejtélyek száma nő és nagyon érdekessé teszik a történetet és a karakterek egymáshoz fűződő viszonyát. Az akciók és az ármánykodások megfelelő összhangban vannak. Fordulatok inkább a kötet vége felé jönnek. Határozottan élveztem. Bekerült a kedvenceim közé Ötös.

 2. Régi rajongóknak ajánlott, az új olvasók máshol kezdjék írta Razor

  Újabb DL regény egy ezidáig tipikusan ellenfélként használt faj szemszögéből. Míg a sárkányfattyakkal és a minotauruszokkal hamar megbarátkoztam, az ogréknál ez a folyamat némileg tovább tartott, talán emiatt is lassabban haladtam a regény első felével. Knaak azért továbbra is Knaak, a második felében már jobban megfogott a sztori, sőt némi kíváncsisággal tekintek a folytatás elé.
  DL szempontból a regény információkban és újdonságokban gazdag: megismerhetjük az ogrék társadalmát ill. az ogre titánokat, valamint olyan hanyagolt (mivel nem olvastam még minden regényt, így nem merem azt állítani, hogy soha nem szerepelt) fajokat is felhasznál mint a vízköpők, vagy az élőhalottak.
  A trilóga előzményéül szolgáló trilógia (Minotaurusz háborúk) még nem jelent meg magyarul, ám annak ismerete nem is szükséges az élvezetéhez, a szükséges infókat elcsepegtetik a történet folyamán.
  Dragonlance rajongóknak szerintem érdemes egy próbát tenniük a regénnyel, a többieknek viszont kezdésképp a sorozat más regényeit javasolnám.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!