Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Weis & Hickman: A hanyatló nap sárkányai

A hanyatló nap sárkányai

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Negyven év telt el a pusztító káoszháború óta, azóta, hogy az istenek elhagyták Krynnt. Kegyetlen, hatalmas erejű sárkányok ragadták magukhoz a hatalmat Ansalon felett, felosztották maguk közt a kontinenst, és sarcot szedtek a leigázott területek népeitől.

A múlt hősei már megérdemelt végső álmukat alusszák. Új hősök veszik át helyüket, hogy folytassák a gonosz elleni küzdelmet.

Változás előtt áll a világ, még nem tudni, jó vagy rossz irányban. Ádáz mágikus vihar söpör végig Ansalonon, áradást és tüzet, halált és pusztítást hozva magával. Az égiháborúból egy különös, titokzatos fiatal lány bukkan elő. Sorsa összefonódik Krynn sorsával, hiszen egyedül ő tudja a jövő igazságát, a jövőjét, amelyet furcsa és megmagyarázhatatlan szálak kötnek Krynn múltjának rémisztő titkaihoz.

Megjelenés: 2007.04.24.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Weis & Hickman
Fordító: Zarándy Beáta
Borítófestő: Matt Stawicki
Terjedelem: 608 oldal
ISBN szám: 978 963 9679 41 2
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Fantasztikus élményt nyújtott, a történet egyedi, a cselekmény sodró lendület és olvasás közben sok kellemes élmény megrohant a régebbi DL könyvekről. Kiváló darab. írta Darth Revan

  Margaret Weis és Tracy Hickman: A hanyatló nap sárkányai
  A könyv eseményei több évtizeddel A nyári tűz sárkányai eseményei után zajlanak. Elég sok esemény, melyekre a könyvben utalnak, a nálunk magyarul kiadatlan a Dragons of a New Age című trilógiában történtek. Így még a magyar olvasók számára is zavaró lehet pár dolog. Szerintem viszont Weis és Hickman nagyjából összefoglalták a könyvben a tudnivalókat, így nekem nem okozott különösebb problémát a dolgok megértése. Viszont a szerzőpáros korábban játszódó Dragonlance regényeinek ismerete mindenféleképpen szükséges. Eleinte féltem attól, hogy talán kevésbé fog tetszeni, mivel A nyári tűz sárkányai című könyv szépen lezárta a dolgokat, de tévedtem, szerencsére éppannyira élveztem a könyvet, mint a szerzők korábbi műveit. A könyv első fele elég lassan indul be, sok új hős és régi ismerős is színre lép.

  [spoiler]
  Tas visszatérésének örültem, és annak is, hogy az eseményekben kulcsszerepet játszik. Palin egy végletekig meggyötört karakter lett, akinek célja a mágia visszaállítása. Aranyhold szintén a letűnt kor bűvöletében van. Laurana és Gilthas felbukkanásának kifejezetten örültem, és annak is, hogy tenni próbálnak valamit a Qualinestiben kialakult helyzet ellen. Az új szereplők közül kiemelkedő Medan marsall, Gerard, a lovag, Silvan és Mina. Medan meglepően becsületes. Gerard bizonyítani akar. Silvan szintúgy. Mina nem találtam ellenszenvesnek, hanem inkább elég rejtélyesnek. Az események a könyv közepe után jobban meglódulnak, elég sok minden történik. A végkifejlet nagyon cliffhanger-es, sok kérdés megválaszolása a folytatásokra vár.
  [/spoiler]
  Fantasztikus élményt nyújtott, a történet egyedi, a cselekmény sodró lendület és olvasás közben sok kellemes élmény megrohant a régebbi DL könyvekről. Kiváló darab.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!