Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Orson Scott Card: A kegyelem ára

Orson Scott Card: A kegyelem ára

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A mágia örök törvénye, hogy az árát vérben kell leróni: annál forróbban és drágábban, minél hatalmasabb. Még az istenek sem mentesek ez alól, hisz ők is így születtek, vérben és varázslatban. A mágia előtt nincs lehetetlen – amíg arányosan megfizetnek érte…

Mekkora áldozatot ér meg egy zsarnok bukása? Egy száműzött bosszúja? Egy ország megszabadítása? És mennyi vért kell kiontani hozzá, hogy valaki dacolni tudjon az istenekkel?

Ennek a történetnek három hőse van; felváltva törnek egymás romlására. Mindháromnak felelnie kell ezekre a kérdésekre; és mindhárman más választ adnak. Bölcsen teszik-e vagy sem, de nem mindenki hajlandó megfizetni közülük a kegyelem árát…

Orson Scott Card 1983-ban élénk felbolydulást keltett ezzel a regényével: ez volt az első kirándulása a fantasy területére, és rögtön halomra döntötte vele a hagyományokat.

Az igazság kegyetlen – de kegyelemmel enyhíteni még kegyetlenebb.

Megjelenés: 2012.11.27.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Orson Scott Card
Fordító: Farkas Veronika
Borítófestő: Tikos Péter & Vass Richárd
Terjedelem: 368 oldal
ISBN szám: 978 615 5161 49 0
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Könyvismertető írta ekultura.hu

  Nem véletlen, hogy Card 1983-ban nagy figyelmet keltett a regényével, hiszen egyedi látásmódjával és rendkívüli megoldásaival rögtön lenyűgöz, lendületes történetvezetése mellett kényelmesen elmerülhetünk a sajátos hangulatvilágában, s akkor még nem is szóltam az erkölcsi dilemmákról, melyekkel az egyébként kiválóan kidolgozott karakterek szembekerülnek. A MesterMűvek sorozat eddig is nagyszerű művekkel ismertette meg a hazai közönséget, s azt hiszem, közülük is kiemelkedik A kegyelem ára.

  A teljes ismertető itt olvasható:
  http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2012-10-05/orson-scott-card-a-kegyelem-ara

 2. Könyvismertető írta olvaslak.hu

  Egy tökéletes arányérzékkel egyensúlyozó mesterműről van szó, igaz, véresebb és sötétebb annál, mint ami egy könnyed olvasmányokat kedvelő ember számára kellemes. De épp ezért különleges, és ha hozzávesszük, hogy a mélységet sem nélkülözi, láthatjuk, hogy ez egy gyomorszorítóan izgalmas és technikailag bravúrosan megírt könyv, egyértelmű, hogy minden fantasy- és Orson Scott Card-rajongónak a polcán helye kell legyen.

  http://www.olvaslak.hu/2013/02/07/orson-scott-card-a-kegyelem-ara/


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!