Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Gene Wolfe: A kínvallató árnya

A kínvallató árnya

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

Részletek

A történelem utáni világban Severianus, a kínvallató-tanonc elárulja mestereit, ezért büntetése a kitagadás.
A kortárs irodalom mérföldkövének számító, négyrészes sorozat indító kötetében kezdetét veszi utazása az Új Nap ígérete felé.

Előszó a sorozathoz

Noha a spekulatív irodalom lektűr műfajnak számít, időnként születik benne egy-egy olyan mű, amely nem csupán a zsánert kedvelő olvasói réteg, de az irodalmárok csodálatát és tiszteletét is kivívja. A „spekulatív” és a „fantasztikum” önmagukban elméletileg nem számítanak minőségi jelzőnek: csupán tömegigényeket kiszolgáló képviselői keltik manapság azt az illúziót, hogy a műfaj kizárólag – a klasszikus, tündéreket, királyokat és sárkányokat felvonultató, ám ezen mitikus, szimbolikus elemeket újszerűen kombinálni képtelen – kiüresedett formájában létezik. A spekulatív irodalom (s kategóriájának elemei: a science fiction, a fantasztikum, a horror, a mágikus realizmus...) a valóságban sokkal változatosabb. Az emberi képzelet szabad játéka ez, s kiemelkedő darabjai nem merevedtek bele a műfaj önnön kliséibe. A racionalitás hétköznapi világából kilépő, ám abban gyökerező fantasztikus szimbólumok, események mélyen emberi problémákat, sorsokat, viszonyokat, múlt- és jövőképeket tárgyalnak, s mivel nem csak az ész, hanem a szív nyelvét is beszélik, katartikus olvasmányélménnyel szolgálnak olvasóiknak.
Új sorozatunkban a műfaj hazánkban kevésbé ismert, avagy mostanság elhanyagolt, újító-teremtő íróit, a spekulatív és magasirodalomra hatást gyakoroló darabjait szeretnénk bemutatni. Fölelevenítjük régi mesterek munkáit, s szándékunk megismertetni a magyar olvasókkal azt a feltörekvő új nemzedéket is, amely idővel kétséget kizáróan tovább fogja formálni a spekulatív irodalmat.
Gene Wolfe Az Új Nap könyve sorozata teljesen új távlatokat nyitott a fantasztikus irodalomban, és hidat vert a történelmi regény, a tudományos-fantasztikum és a fantasy közé. Az antik műveltségre támaszkodó zarándoklatregény-folyam egyes köteteit több ízben jelölték Hugo- és Nebula-díjra, mely utóbbit a World Fantasy-díjjal egyetemben el is nyerte. Hatása egy egész új írónemzedék munkáján érződik, és mára az öt kötetes sorozat igazi klasszikusnak számít.
A spekulatív irodalmat nem érthetjük meg legjelesebb képviselőinek ismerete nélkül, s bízunk benne, hogy A képzelet mesterei sorozattal az eddigi paletta, ha nem is válik teljessé, de színesebb lesz.

Megjelenés: 2006.05.09.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Gene Wolfe
Fordító: Kleinheincz Csilla
Borítófestő: Vass Richárd
Terjedelem: 328 oldal
ISBN szám: 963 7041 91 5
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!