Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

R.A. Salvatore: A király felemelkedése

R.A. Salvatore: A király felemelkedése

Készleten

Normál ár: 3990 Ft

Kedvezményes ár: 3392 Ft

Részletek

A Csarnok Vándorai újra egyesülnek testben és lélekben, de eltérő gondolatok vezérlik őket. A világ ismét megváltozik Drizzt Do’Urden körül, régi tartozásokat kell leróni, régi tévedéseket helyrehozni. A törpék és az orkok ismét bizalmatlanul, gyűlölködve néznek egymásra.

Tos’un Armgo és Tiago Baenre még tovább rontják a helyzetet – drow-hoz méltón: kivont pengével, az árnyékok takarásából.

Sokvesszős Obould király testesíti meg a békét Északon, és ezért vesznie kell. Miután új ork király kerül a trónra, és maga Gruumsh szólít hadba, a vad hordák összegyűlnek.

A több évtizedes békét követően ismét háborúk dúlnak Északon. TörPe fegyverek kaszabolják az ősi ellenséget, és miután vért ízlelnek, többé meg nem pihennek, addig nem, amíg vér nem patakzik a Világ Hátán.

A nagy zűrzavarban a Vándorok harcra kényszerülnek, és Drizztnek meg kell védenie magát és választott otthonát, valamint újra meglelt barátait, méghozzá önnön álnok népével szemben.

A Csarnok Vándorai visszatérnek, de a világ ismét darabjaira hullik, vagy tán csupán az erőszak és a gyűlölet végzetes körforgása ragadja el őket. A körforgás, amely arra kényszeríti a fantasy műfaj egyik legkedveltebb szereplőjét, hogy az életéért, a szerelméért és önnön lelkéért küzdjön.

Megjelenés: 2016.10.25.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: R.A. Salvatore
Fordító: Szántai Zsolt
Borítófestő: Todd Lockwood
Terjedelem: 528 oldal
ISBN szám: 978-963-395-083-8
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Barsiné Gál Erika

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Akik azt hiányolták, hogy a korábbi Drizzt regények nem tartanak semerre, most kapnak egy hatalmas ívű történetszálat, mely méltón lezárhatja a renegát sötételf kalandjait. írta Darth Revan

    R. A. Salvatore: A király felemelkedése

    Az előző köteten már érződött, a mostaniban még inkább érződik: a finálé felé közeledik Drizzt legendája. Az utóbbi idők hírei ezt megerősítették, hisz a tengerentúlon már megjelent a zárókötet is. Bob a sztorit nagyon grandiózusra kívánja emelni. Minden eddiginél több történetszálat mozgat. Talán egy kicsit sokat is, így se jutott hely mindenkinek és minden eseménynek. A könyv első negyede, illetve harmada erős felvezetés, ahol az események lassabb tempóban haladnak. A közepe erősít, az utolsó harmad pedig nagyon erősen üt. Spoilerek nélkül nehezen lehetne beszélni a kötetről. Akik nem olvasták a korábbi Drizzt regényeket nehezen is fogják érteni, hisz Bob nagyon sokat utal a korábbi történésekre. Az biztos, hogy valami nagy dolog mozog a háttérben.

    [spoiler] A sötételfek szövetségre lépnek az orkokkal és háborút indítanak az Ezüstgyepűkön. Lolth tönkre akarja tenni Drizzt hírnevét, azzal, hogy az újra felállított Do’Urden házat teszi meg az események középpontjába. E mellett arra is készül, hogy elragadja a mágia birodalmát, most, hogy elmúlt a Mágiavész. Az északiak nem szívesen emlékeznek Bruenor királyra és Drizzt-re sem, sokan őket hibáztatják a Garumn-szurdoki szerződés miatt. Főleg Bruenor hírnevén esett nagy csorba. A visszatért hősök egy kegyetlen, sötét áradat közepén találják magukat. Több helyen is elég kilátástalan a küzdelem. Az ellenséges erők most egyetlen könyv alatt eljutnak addig, mint korábban a Vadászpengék trilógia idejében. Drizzt kénytelen szembenézni azzal, hogy talán óriási hibát követtek el az első Obould király idejében. A történet komorabb és sötétebb hangvételű, mint eddig valaha. A csatákat és az érzelmeket a megszokott magas színvonalon ábrázolta a szerző. A fő gonoszok közül Tiago viszi a prímet a kegyetlenségével, de a többieket To’sunt, Doum’vielle-t, Gromph-ot, Keményagyart, Quenthelt sem kell sajnálni. Minden gonoszság hátterében pedig ott van maga Lolth, a Pókkirálynő, aki most mindenkinél közelebb van ahhoz, hogy a sötétlefek hatalmát kiterjessze a felszínre. Jarlaxle igyekszik régi szövetségeseit összeszedni, remélem azért, hogy Drizzt-nek segítsenek. A Sundabar és Nesmé elleni összecsapások hihetetlenül drámaiak és epikusak. A történet végére eljutunk Mithrill Csarnokba, ahol hőseink talán segítséget kapnak a törpéktől, de előtte fel kell fedniük magukat.[/spoiler]

    Akik azt hiányolták, hogy a korábbi Drizzt regények nem tartanak semerre, most kapnak egy hatalmas ívű történetszálat, mely méltón lezárhatja a renegát sötételf kalandjait. Eleinte egy kicsit lassú tempóban ment a sztori, de ahogy egyre több helyre eljutottunk, egyre több régi ismerős felbukkant újra, úgy egyre izgalmasabb lett a történet. A vége pedig olyan volt… Sajnáltam, hogy A vastörpe bosszúja még nem jelent meg, mert már vettem volna a kezembe, hogy olvashassam. Ötös.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!