Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Lisa Smedman: A prófécia örökösei

A prófécia örökösei

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Cormanthor erdeiben, Sembiától északra vadelfek tanyáznak. Sokuk csalódott az elfek Tanácsa és a délvidéki emberek közt évszázadokkal ezelőtt megköttetett egyezségben, és elhatározzák, hogy bármi áron megmentik, ami az erdőből maradt.

Megszaporodnak a kereskedelmi útvonalak ellen intézett támadásaik, ezért Sembia úgy dönt, hadat üzen. Miközben Selgaunt fiai a harcra készülnek, kiéleződnek az emberek és az elfek közti ellentétek is. Az elkeseredett háború közepébe csöppen az Uskevren-ház kissé kétbalkezes, ám lobbanékony természetű szolgálója, Larajin, aki csak nemrégiben tudta meg, hogy az édesanyja egy vadelf volt Gubancfalváról, apja pedig nem más, mint a tekintélyes Thamalon Uskevren mester.

A lány származását eddig még az Uskevren-ház tagjai sem ismerték. A félvér cselédlány Cormanthorba indul, hogy minél többet megtudjon anyjáról és származásáról; célja az is, hogy békét teremtsen Sembia és a Völgyvidék között. Miközben féltestvére megmentésére készül, szembe kell szállnia eddig ismeretlen ikertestvérével is. Csakhogy nála jobb célpontot keresve sem találnának az Uskevrenek ellenségei: sötét titkokat rejtegetnek a lány felmenői. Miközben szíve és vére kétfelé húzza Larajint, rá kell jönnie, egymás megértése és elfogadása emberfeletti erőt és rendíthetetlen hűséget követel.

Megjelenés: 2012.07.04.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Lisa Smedman
Fordító: Zámori Máté
Borítófestő: Raymond Swanland
Terjedelem: 312 oldal
ISBN szám: 978 615 5161 37 7
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Kellemes olvasmány írta Szabados

    Bár a Sembia sorozat részeként jelent meg, a regény önmagában is megállja a helyét, az utalások kellő mélységben vázolják az előzményeket.
    A cselekmény középpontjában az emberek és az elfek kibontakozó konfliktusa áll, ebben kapnak kitüntetett szerepet a főhősök.
    Az írónő színes leírásokkal kelti életre Cormanthor erdeit, bemutatja az ott élő vadelfek életét is, miközben Larajin, a két istennő papnőjének útját követjük. Leginkább az ő karakterét ismerjük meg, a testvére, a sembiaiak, az elf szereplők és az ellenfelek elég kidolgozatlanok maradtak. A történet lehetőséget adott volna arra, hogy jobban megismerjük őket, jót tett volna egy árnyaltabb főgonosz.
    Bár a feszültség viszonylag jól épül fel a történet végéig, a nagy befejezés helyett összecsapottnak érződik a végeredmény. Hibái ellenére az "A prófécia örökösei" kellemes olvasmány, ami megmarad a szerepjáték-kiegészítő korlátain belül.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!