Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Ed Greenwood és Troy Denning: A sárkány halála

A sárkány halála

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A birodalom csaknem másfél ezer éve létezik már, s mindeddig az Obarskyrok kezében volt a Bíbor Sárkány trónja. Ám a sötét mágia karmai között, hatalmas ellenségekkel körülvéve hogyan maradhatna fenn a birodalom? Főként, ha a hatalmas ellenségek legfélelmetesebbje egy gigászi sárkány, mely a királyi család életére tör?
Elbukik-e a királyság?

Megjelenés: 2003.06.03.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Ed Greenwood és Troy Denning
Fordító: Kollár Emese
Borítófestő: Matt Stawicki
Terjedelem: 400 oldal
ISBN szám: 963 9474 40 1
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Kiváló zárás, méltó befejezés. Az egyik legjobb FR regény. írta Darth Revan

    Ed Greenwood és Troy Denning: A sárkány halála
    A Cormyr saga 3. részét Denning és Greenwood közösen írták. Az előző kötetekhez képest még nagyobb sebességbe kapcsoltak, a könyv epikusságát talán a legmagasabb fokozatra tekerték. Olvasás közben úgy éreztem, mintha egy Peter Jackson rendezte Középfölde filmet látnék. A regény többször is A Király visszatérre és Az öt sereg csatájára emlékeztetett. A sztori nagyrészt három fontosabb szálra bomlik. Vangerdahast próbál kijutni a föld alatti helyről, ahová az előző rész végén került. Tanalasta próbálja megállítani a gaznetheket, Azun és Alusair a határvidéken csatároznak az ork és goblin seregekkel. Közben a szomszédok is készen állnak, hogy kihasítsanak bizonyos részeket a birodalomból. A sztorit nagyrészt pörgős, non-stop akciók és csaták jellemzik. A küzdelmek nagyon epikusak lettek.
    [spoiler] Itt már több mindent megtudunk a gaznethekről. Színre lép a sárkány testben élő elf varázslónő, Nalavara, aki szintén Cormyr és az Obarskyrok vesztét akarja. Rowen gaznethé válása megdöbbentő. Tanalasta mindent megtesz annak érdekében, hogy egyben tartsa a birodalmat és elkapja a gaznetheket. Hősies küzdelmei végül sajnos az életébe kerülnek, szerencsére végül sikerül még megszülnie gyermekét, az ifjabb Azunt. Az idősebb Azun király küzdelmei a sárkány és szörnyek hordái ellen szintén nagyon epikus, au uralkodó áldozathozatala is kellően drámai. Vangerdahastot is nagyon próbára teszik az események, sőt egy kicsit meg is törik. [/spoiler]
    Kiváló zárás, méltó befejezés. Az egyik legjobb FR regény.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!