Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Alappakli - A tél korszaka

Alappakli - A tél korszaka

Készleten

Normál ár: 3000 Ft

Kedvezményes ár: 2550 Ft

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

Részletek

A Trónok Harca gyűjthető kártyajáték (THK – Game of Thrones CCG) 2002-ben jelent meg a Fantasy Flight Games kiadásában. 

A Trónok Harca Kártyajáték kitűnően alkalmas kétszemélyes és többszemélyes játékra is, ugyanazokkal a szabályokkal.

A Trónok Harcában minden játékos valamely nagy nemesi házat irányítja. Minden ház rendelkezik egyedi vonásokkal, amelyek a könyvben betöltött szerepüket adják vissza. Jelenleg a következő családokkal lehet játszani:

Stark-ház: A Starkok az Észak hatalmas, de ritkán lakott területeit uralják. Becsületességükről és őszinteségükről híresek, de nehezen ismerik ki magukat a fejlettebb déli területek intrikáiban. A játékban is elsősorban a fegyveres harcban jeleskednek, viszont kevés olyan karakterük van, akik a politikai harcban is megállják a helyüket.

Baratheon-ház: A regények kezdetekor Robert Baratheon uralkodik a Hét Királyságban, így nem csoda, hogy a család erőssége a hatalmi harcban rejlik. Senki sem tud annyi hatalmat, azaz győzelmi pontot generálni, mint a Baratheonok. A kérdés csak az, hogy képesek-e meg is őrizni azokat, vagy „hosszú távon” végül mégis vereséget szenvednek.

Lannister-ház: A Lannisterek két dologról híresek: mesés gazdagságukról, valamint állandó intrikáikról. Ennek megfelelően számos aranybevételüket növelő lapjuk mellett a három harctípusból a politikaiban jeleskedek leginkább.

Greyjoy-ház: A Greyjoyok egy Westerostól nyugatra fekvő szigetcsoportot uralnak, az itt élő vasemberek hagyományosan kalózkodásból, és a kontinens gazdagabb vidékeinek kifosztásából tartották el magukat, míg végül el kellett ismerniük a Hét Királyság királyainak uralmát. A Greyjoyok egyik erőssége a játékban, hogy másoknál könnyebben tudják felprédálni az ellenfelek helyszíneit, ami nagy előnyt biztosíthat nekik a játék során.

Targaryen-ház: A Targaryenek a keleti Valyriai Birodalom egyik nemesi családja volt, akik annak pusztulását követően kerültek Westerosra. 300 évvel ezelőtt sárkányaikkal könnyedén meghódították az addig hét különálló királyságból álló kontinenst. A sárkányok azonban néhány generáció múlva kipusztultak, így amikor a westerosi urak egy része fellázadt az őrült II. Aerys király ellen, a család elvesztette hatalmát. A játékban erősségeik közé tartozik a csatolt lapok manipulálása.

Martell-ház: A Martellek Westeros déli, sok helyütt sivatagos területeit uralják. A gerillaharcmodor mesterei, eszközeiket az északi lovagok gyakran alattomosnak tartják. A játékban ez úgy jelenik meg, hogy sok képességük csak akkor aktivizálódik, ha ellenfelük valamilyen harcot nyert ellenük. Ilyenkor aztán kétszer olyan erősen tudnak visszacsapni.

A tél korszaka alapcsomag: A tél korszaka kiadás lapkészlete 249 lapot tartalmaz, amelyekből 80 ritka, 80 nem gyakori, 80 gyakori valamint 6 ház, 3 háttér kártya. Az alapcsomagban a Lannister, Baratheon, Stark és Targaryen ház fontosabb személyiségei sorakoznak fel. A négy ház emberei mellett egy cselekmény pakli, különböző birtokok, helyszínek és fegyverek találhatóak 60 lapos a csomagban.

Megjelenés: 2012.05.09.
Kiadó: Delta Vision

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!