Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Brandon Sanderson: A törvény ötvözete

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Brandon Sanderson, az ünnepelt Ködszerzet-trilógia után most ismét visszatér abba az epikus világba, amely megalapozta helyét a világ elsőszámú fantasy írói között.

A Ködszerzetben megismert események óta eltelt háromszáz évben Scadrial átalakult. Soha nem látott magasságú tornyok törnek az ég felé, vasút- és csatornahálózat szeli át a tájat. Ám ez a világ még mindig a mágia otthona.

Kelsier, Vin, Elend, Sazed, Kobold és a többiek már bekerültek a történelem – vagy a vallás – nagy alakjai közé, de az allo­mancia és ferukímia ősi mesterségeinek még a tudomány megújulása ellenére is van hely ebben az újjászületett világban. A városokon túl húzódó, gyéren lakott Végeken a mágia alapvető eszköz a rendet és igazságszolgáltatást fenntartó bátor férfiak és nők kezében.

Közéjük való Waxillium Ladrian is, a ritka ikerszerzet, aki mívesként fémekre taszít, viszont ferukimistaként csökkenteni vagy növelni tudja a testsúlyát. A Végeken eltöltött húsz esztendő után Wax egy családi haláleset miatt kénytelen visszatérni a metropoliszba, Elendelbe. Fel kell vennie a nemesi ház fejének halálával megüresedett posztot, ami nagy feladatokat ró rá, és méltóságteljes viselkedést követel meg tőle. Legalábbis Wax így hiszi, amíg csak számos kaland közepette rá nem döbben, hogy a város előkelő kúriáiban és elegáns fasorai alatt még a puszta Végek banditáinál is sokkalta nagyobb veszedelem rejtőzik.

Megjelenés: 2014.02.03.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Brandon Sanderson
Fordító: Kopócs Éva, Matolcsy Kálmán
Borítófestő: Chris McGrath
Terjedelem: 424 oldal
ISBN szám: 978 963 395 011 1
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Antoni Rita

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Könyvismertető írta ekultura.hu

  Meggyőződésem, hogy Brandon Sanderson tökélyre fejlesztette a színtiszta szórakoztató regény írását, aminek minden porcikáján érződik, hogy nem akar többet, mint izgalmat, örömet, mosolygást és kalandot adni, kikapcsolni arra a néhány röpke órára, amíg átsuhanunk a lapokon. Féltem, hogy a nagyvolumenű trilógia után képes lesz-e túljutni saját árnyékán, netalán felülmúlni azt – és nagy boldogsággal figyeltem, hogy nem is törekedett erre. Új Ködszerzet-trilógiájának nyitánya már csak azért is különleges, mert pont a fentebbi indokoknál fogva új olvasók is bekapcsolódhatnak a sorozatba: talán eleinte zavaros lesz a mágiarendszer, de mivel lényegében mindent elmagyaráznak a történet folyamán, ezért ezzel sem lehet gond. A régi rajongókat pedig számtalan kisebb-nagyobb, a régi eseményekre vonatkozó utalás várja, de hát őket amúgy sem kell biztatnom a folytatásra, elvégre akit egyszer elkapott Sanderson stílusa, azt nem hiszem, hogy valaha is elengedné. Az egyetlen probléma, ami felmerült bennem, hogy mindössze négyszáz oldalt élvezhettem ebből a könyvből – nem lesz egyszerű kivárni a folytatást.

  A teljes ismertető itt olvasható:
  http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2014-04-15/brandon-sanderson-a-torveny-otvozete

 2. Könyvismertető írta profunduslibrum.blogspot.hu

  A kötetet nem csak az eredeti Ködszerzet-sorozatot érdekesnek, kiválónak tartóknak ajánlom, hanem az urban-fantasyket és a krimiket kedvelőknek is, hiszen Sanderson egy stíluselemét mindenképpen megtartotta – újra remek könyvet írt!

  A teljes ismertető itt olvasható:
  http://profunduslibrum.blogspot.hu/2014/04/brandon-sanderson-torveny-otvozete.html

 3. Elképesztő írta Axi

  Nagyon szeretem a Ködszerzet sorozatot és Brandon Sanderson írás módját egyenesen csodálom, így ezt a könyvet nagyon vártam már és nem csalódtam benne. :)
  A folytatást pedig izgatottan várom! :D

 4. újabb remek kiadvány írta gazdik

  A ködszerzet az egyik kedvenc könyvem lett, és már igen vártam erre is, hogy itthon is megjelenjen. De meg lesz! - előre is köszönöm.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!