Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

R.A. Salvatore: A Vastörpe bosszúja

R.A. Salvatore: A Vastörpe bosszúja

Készleten

3990 Ft

Részletek

A Csarnok Vándorait háború sodorja el egymástól – egy olyan háború, amelyben nagyobbak a tétek, mint bármelyikük sejthetné. Mithrill Csarnok biztonságáért harcolnak, ám valójában a lelkük, sőt, egész Faerûn sorsa függ egy hajszálon.

Regis és Wulfgar Mélysötét alagútjain át Ezüstholdba jut, hogy újult erővel vesse magát a küzdelembe, míg az ostrom alatt álló Mithrill Csarnok sorsa néhány új barát irgalmán múlik – már ha lakozhat irgalom a sárkányok szívében.

Keményagyar, az ork hadúr Everlund ellen vezeti a hordáit, merészen megosztva erőit a reményben, hogy egy csapásra egész Északot a sarka alá hajthatja.
Drow szövetségesei azonban mást akarnak – Drizztet, és mit sem törődnek vele, hány életet – elfét, törpéét, orkét vagy emberét – kell kioltaniuk, hogy eljussanak hozzá.
Észak sötétbe borult, gyepűi vérben áznak. Város város után esik az ork hordák áldozatául. Régi barátságok és új szövetségek terelik új mederbe a háború sodrát, de végezetül minden azon az egy sötételfen áll vagy bukik, aki az életet választja a halál, a megbocsátást a bosszú, a rendet a káosz – a békét a háború helyett.

Megjelenés: 2017.04.20.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: R.A. Salvatore
Fordító: Szántai Zsolt
Borítófestő: Todd Lockwood
Terjedelem: 512 oldal
ISBN szám: 978-963-395-232-0
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Barsiné Gál Erika

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. A Vándorok Könyve kitűnő lezárása. írta Darth Revan

  R. A. Salvatore: A Vastörpe bosszúja

  Folytatódik az előző kötetben megkezdett hadakozás, mely lángba borítja az Ezüstgyepűket. Salvatore ebben a kötetben magasabbra kapcsolta a csaták és összecsapások számát. A háború nem tartott olyan sokáig, mint a Vadászpengék-trilógia eseményei során zajló konfliktus, sőt meglepően gyorsan le is zárult. A Vándorok Könyve elején még volt bennem egy érzés, hogy hová fognak kanyarodni az események. Nos, ez most csak részben valósult meg. A sötételfek szándékai teljesen összekuszálódtak és végül is több pont homályban maradt. Talán csak Tiago szándéka volt világos: végezni Drizzt-tel mindenáron. Ezt egy kicsit túlzásba is vitte, néhol már szinte hisztizett emiatt. Az összes többi drow szándéka megkérdőjeleződött bennem. Jarlaxle, Kimmuriel. Gromph, Quenthel és még maga Lolth is: mintha mindegyikük mást akarna. Nem tudom mi lesz ebből, de így még izgalmasabb lesz az utolsó három rész. Epikusságát tekintve nagyon topon van a könyv. Ilyen csatákat és feszültséget korábban egyetlen Drizzt könyvben sem éreztem. Nagy pozitívum, hogy minden eddiginél jobban megismerjük a törpék összes északi királyságát: Adbar Citadellát, Felbar Citadellát és a jelen Mithrill Csarnokát is.

  [spoiler]

  A hősök szétváltak. Wulfgar és Regis a túlélésért küzdenek Mélysötét felsőbb járataiban. Drizzt, Bruenor és Cattie-brie megpróbálják összekovácsolni a törpék közötti szövetséget. Mindenki számára megdöbbentő az igazság a Csarnok Vándoraival kapcsolatban, de elég gyorsan elfogadják. Drizzt hírneve itt megkopott. A feltámasztott Do’Urden ház sötét és kegyetlen tettei besározták a hős kószát. Több törpe is gyanakvóan néz rá. Jarlaxle és a sárkány nővérek felbukkanása a lehető legjobbkor jött, mert a harcok nagyon elkeseredettek. Szinte lehetetlen kitörni, de az megváltozik Tazmikella és Ilnezhara segítségével. Előbb Mithrill Csarnokból törnek ki, majd kisegítik Harbromm és Emerus erőit. Wulfgar és Regis váratlan segítséget kap Fénylándzsa Aleinától és Nesmé túlélőitől. Wulfgar és Aleina kapcsolata nagyon tetszett, így talán a barbárnak még több oka lesz életben maradni. Jarlaxle úgy kanyarítja az eseményeket, hogy Drizzt hírneve tisztázódjon. Keményagyar nyomába sem érhet első Obould királynak. Hevessége és vérszomja miatt Everlund ellen vonul, ám ez nagy hiba, mert a törpéknek kitűnő lehetősége nyílik csapást mérni az ellenfeleikre. A Surbrin melletti csata az eddigi legnagyobb összecsapás, kifejezetten tetszett. Főleg a Drizzt és Tazmikella vs Tiago és Arauthator, valamint az Afafrenfere és Ilnezhara vs Tos’un és Aurbangras. Tos’un jól megkapta a magáét. A sárkányháton való harc új volt Drizzt számára. Ezek voltak a legélvezetesebb részei a regénynek, a leírások is rendkívül élénkek lettek. Tiago azt hiszem később is fel fog bukkanni, talán kell majd egy epikus kardpárbaj is. Doum’wielle őrlődései nagyon jó részek voltak. Szegényt már egyre jobban sajnáltam. Drizzt nem akarja elfogadni, hogy minden szörny gonosz, ami kifejezetten tetszett. Örülök, hogy mindig a szívét követi és kitart a végsőkig eszméi mellett. A kötet végi cselekedete hihetetlen volt. Eleinte én is elhittem, hogy Mielikki istennő vette át a teste felett az irányítást. De így, hogy Gromph oszlatta el titokban a Sötétedést még inkább növelte az ősmágus szándékai körüli ködöt. A drow-k intrikákkal teli világára kevesebb idő jutott, de előrevetíti a következő trilógia bizonyos vonalait.

  [/spoiler]

  A Vándorok Könyve kitűnő lezárása. Salvatore ezúttal elvarr több szálat is. Lásd Sötétvessző. Elkészült a terep az utolsó trilógiához, a Hazatéréshez. Minden megvan, hogy egy nagyon epikus lezárást kapjon Drizzt legendája…

 2. Jó,de... írta Árnyjáró

  Igazán jó regény, néhány logikai buktatóval, viszont Salvatore írt már ennél jobbat is.. Várom már a következő trilógiát :)


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!