Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Peter F. Hamilton: Álmodó Üresség

Peter F. Hamilton: Álmodó Üresség

Készleten

4990 Ft

Részletek

A távoli jövőben az űrutazás lehetővé tette, hogy az emberiség a galaxis távoli vidékein is új világokat gyarmatosítson, miközben a legkorszerűbb technika miatt hétköznapi dologgá vált a hosszú, talán az örökkévalóságig tartó élet. Nálunk lényegesen idősebb civilizációkkal ismerkedtünk meg. A megrázó felfedezések után az emberiség most egy új korszak kapujában áll. Talán meg fogjuk érteni a világegyetem legfontosabb titkait is.

A világűr végtelenjében azonban elképzelhetetlen veszélyek is lesnek ránk.

Az Üresség: egy zárt, sokmilliárd éves világegyetem. Eleven, és a tágulását éppen csak hogy meg lehet akadályozni. Kapcsolatba akar lépni velünk.

Inigo titokzatos álmokat oszt meg az emberiséggel egy valószínűtlen hősről, az egyszerűbb életről és a jobb jövőbe vetett reményről – egy olyan bolygón, ami nem az övé.

Elégedetlen követői elszántan megpróbálják valóra váltani ezt az utópiát, és átlépik az Üresség tiltott határát, hogy célba jussanak. Nincsenek tisztában azzal, hogy cselekedetükkel beindíthatják a megállíthatatlan növekedés folyamatát… ami elpusztíthat minden útjába kerülő dolgot, az egész emberiséget, de akár a galaxis összes csillagát is.
A nagyszerűség újabb szintjére jutott fel… briliáns – Locus

Lenyűgöző történet; lebilincselően olvasmányos,
és hemzseg a remek ötletektől – THE TIMES

A science fiction világában neki van a leghatalmasabb
képzelőereje – Ken Follett

Lélegzetelállító, lenyűgöző olvasmány.
Korábban is írtuk, de most megismételjük: senki nem ír úgy
epikus sci-fit, mint Hamilton – Sunday Telegraph

Lélegzetelállító, lenyűgöző olvasmány. Korábban is írtuk,
de most megismételjük: senki nem ír úgy epikus sci-fit,
mint Hamilton. – SFX

Energiával és életerővel teli műfajok vakmerő
összeütközése – nagyszerű – BBC Focus

Megjelenés: 2019.04.25.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Peter F. Hamilton
Fordító: Varga Csaba Béla
Borítófestő: Larry Rostant
Terjedelem: 704 oldal
ISBN szám: 978-963-395-294-8
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Varga Eszter

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Hamilton a modern űropera koronázatlan királya írta Dubi

  A Csillagutazóval vívott háború után ezerötszáz évvel veszi fel a történet fonalát Hamilton. Ahol az emberiség már gyakorlatilag örök életűnek számít, fénynél gyorsabb hajók és féregjáratok szelik át a galaxist sőt már intergalaktikus utazás is lehetséges. Új technológiák jelentek meg, az emberiség több frakcióra szakad, sőt frakción belül is több frakció jön létre. Óriási plusz a régi ismerősök felbukkanása és régi események említése, tovább gondolása. Ismét nyomon követhetjük Paula Myo-t, Justine Burnelli-t, stb. Szokásához híven, Hamilton hagy időt és oldalszámot a világ részletes leírására, de sokat nem is lehet leírni spoiler nélkül és nem is kell: hiszen a könyv egyik nagy erőssége, ahogy tovább és tovább olvasod, annál több részlet derül ki, annál összetettebb lesz a Nemzetközösség univerzuma.

  A történet két fő szálra osztható: a mi valóságunkban és az Üresség eseményhorizontja mögötti világban fut a történet, ahova egyes frakciók kétségbe esetten szeretnének bejutni, mások pedig félnek a következményektől, így az alap konfliktus adott. Bár alapvetően az Ürességben játszódó szál inkább hasonlíthat egy fantasy-ra, mint sci-fire, mégis élveztem (ahogy a krimit is élvezetessé tette Hamilton a Great North Road-ban). Persze az íróra jellemző terjengősség most is igaz (igaz „csak” ~700 oldal), illetve a másik jellemzője – mint minden eddigi általam olvasott Hamilton műnek – kissé túlzásba vitte a szex szerepeltetését.

  Ám ezek nem vonnak le a regény nagyszerű mivoltából. Az utóbbi időben talán kissé elfogulttá váltam Hamilton űroperáival kapcsolatban… de szerintem nem véletlenül. Mohón fogom rávetni magam a következő részre is.

  A Nemzetközösség, a Konföderáció vagy éppen a Salvation világ mind grandiózus és izgalmas víziók a jövőről.

  Külön öröm, hogy Larry Rostant borítója díszíti a magyar kiadást is!


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!