Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

antológia: Árnyelf (antológia)

Árnyelf (antológia)

Készleten

Normál ár: 3990 Ft

Kedvezményes ár: 3392 Ft

Részletek

Asslanthasi Aldyr, a sötételf mágus, szenvedélyesen kutatja a világ legeldugottabb szegleteit. Őrült kalandjai rendre próbára teszik varázslói képességeit. A karaktert megálmodó Eric Muldoom írásaiban főhősünk ősi kriptákban bolyong, majd elátkozott, tómélyi kastélyban keresi a gnóm királyok rég elveszett koronáját, aztán Mystrea hercegnő túlvilági birtokán vív küzdelmet a rivális démonlordok bajnokaival. Kalandjai végül egy varázslatos földalatti barlang-világba vezetik, furcsábbnál furcsább szerzetek közé, ahol egy démonfajzat sötét tervét kell meghiúsítania.

Tim Morgan elbeszélésében újfent megelevenedik Mystrea ördögi palotája, és a varázslóra kemény megmérettetések várnak...

Mickey Long a Halott Fennsíkra űzi hősünket a Holdfényjáró nyomában, lepusztult kastélyok kísértetjárta világába...

Sophie Muldoom egy ősrégi sárkányelf kódex keresését veti papírra, Soren Ward pedig a holdelfek királyságába repíti a mágust, egy tehetős elf úrhoz, ahol agyafúrt ellenfelek igyekeznek őt sarokba szorítani...

Douglas Rowland komor hangvételű kisregényében a Holdforduló fenyegető árnyéka múlt és jelen veszedelmes határmezsgyéjére hajtja az elfet. Lutarnita lovagok és könyörtelen zsoldosok szegődnek mellé, köztük egy sziklaelf, hogy megszerezzenek egy ereklyét Quennbrey várának rég halott mágusától...

John Caldwell regény terjedelmű elbeszélésében Aldyr megpróbáltatásai tovább fokozódnak. Quennbrey egyes szereplői visszatérnek, és a Dhun-Unn lápban rekedt varázsló jogosan érzi azt: itt és most eljött számára a vég!

 

Különlegesség!

A magyar fantasy zsánerben ez a legelső "megosztott karakter" antológia. Azaz, bár a szerzők különbözőek, valamennyi írásban közös a főszereplő - Asslanthasy Aldyr - személye és a háttérvilág.

Ilyen értelemben rendhagyó, igazi kuriózum tehát e kötet, célja azonban nem több, nem más, mint szórakoztatni a Tisztelt Olvasót. Kalandra fel!Tartalom

 

Előszó

Eric Muldoom: A legendák könyve

Eric Muldoom: A Korona

Eric Muldoom: A démonhercegnő

Eric Muldoom: Furcsaságok palotája

Tim Morgan: Tündérpokol

Mickey Long: Womsar gyűrűje

Sophie Muldoom: A koporsó túloldalán

Soren Ward: Hatalmasok és csalók

Douglas Rowland: Zsoldosbecsület

John Caldwell: Démont a szarvánál

Megjelenés: 2016.06.09.
Kiadó: Cherubion
Szerző: antológia
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 468 oldal
ISBN szám: 978-615-5228-39-1
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Dr. Berke Szilárd
Illusztrálta: Nagy Gergely és Pozsgay Gyula

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Összességében véve az egész kötet egy négyes, jó kategóriába eső könyv. Remélem lesz még ilyen. írta Darth Revan

  Árnyelf fantasy antológia
  Régen olvastam már Ammerúnia könyvet, most eljött ennek is az ideje. Asslanthasi Aldyr karakteréről amúgy is régen akartam már több történetet. Vegyes érzésekkel tettem le a kötetet a kezemből Voltak kiváló, egész jó és csalódást okozó elbeszélések is. SPOILER nélkül nem igazán tudom értékelni a kötetet, így csak az olvasson tovább, aki már olvasta a teljes könyvet.

  [spoiler]

  Eric Muldoom (Dr. Berke Szilárd): A legendák könyve

  Nagyon jó olvasni az első Aldyr sztorit. Hangulatos, rejtélyes és a végén lévő fordulat tetszetős. Viszont egy kissé rövid. 4,5

  Eric Muldoom (Dr. Berke Szilárd): A korona
  Crumm király koronájának története az egyik kedvencem lett. A romok közötti kutakodás és a harc kifejezetten tetszett. Aldyr nagyon jól rászedte Scrust, a manó főpapot. 5-ös.

  Eric Muldoom (Dr. Berke Szilárd): A démonhercegnő
  Eleinte jól indult, de több helyen veszített a dinamikájából a történet. Ullh démoni világa nagyon érdekes lett, de a leírások nem fogtak meg minden résznél. Főleg a vacsora rész volt, ami kevésbé jött be. Mystrea nagyon érdekes és rejtélyes. (Vajon véletlen, hogy a Forgotten Realms világán a mágia istennőjét Mystrának hívják?) Sumrak-ról a gyertyaemberről még többet szerettem volna tudni. 4-es.

  Eric Muldoom (Dr. Berke Szilárd): Furcsaságok palotája
  Másik kedvenc elbeszélésem. Az Atrifurmix palotájában történtek kellően izgalmasak és fordulatosak lettek. A démonnal való összecsapás fantasztikus. A jégtündérek neveit azt hiszem egy darabig nem felejtem el. 5-ös.

  Tim Morgan (Herr Nándor): Tündérpokol
  Kitűnő nyitány, jó volt visszatérni Ullh-ba. Ezúttal a kihívások sokkal érdekesebbek lettek, mint A démonhercegnőben. Nagyobb bepillantást nyerhettünk Ullh démonainak világába, ami nagyon tetszett. Csak a végével volt bajom, ami egy kissé lógott a levegőben. Szerintem kellett volna egy folytatás, ami megmagyarázza, hogy került vissza Aldyr-hoz a bot, vagy ha nem került vissza mikor készített újat. A hiányérzet miatt: 4,5.

  Mickey Long (Rákosi Miklós): Womsar gyűrűje
  Az eltérő érdekek sokszor nagyon jó történteket szülnek. A Womsar gyűrűje pont ebbe tartozik. A Holdfénygyűrű furfangos trükköt tudott. Az elhagyott város elég félelmetes lett. A harci jelenetek nagyon jók. 5-ös, ez is a kedvencem lett.

  Sophie Muldoom (Berke Zsófia): A koporsó túloldalán
  Ahhoz képest, hogy egy milyen fiatal tehetség írta, nagyon jó lett. Hangulatos, egyszerű ,de nagyszerű. Nagyon tetszett, ahogy Aldyr kijátszotta a kódex elpusztulását. Bekerült a kedvendek közé 5-ös.

  Soren Ward (Hernád Péter): Hatalmasok és csalók
  Újabb kiváló történet, ezúttal a vetélkedő varázslókkal. Elejétől a végéig nagyon élveztem. Örültem, hogy Nuriel újra előkerült. Barzavir és a nefrit jól eltalált figurák. A fordulat nagyon tetszett, gyakorlatilag Aldyr és Nuriel is nyertek az ügyön. 5-ös.

  Douglas Rowland (Tölgyesi László): Zsoldosbecsület
  Nagyon fordulatos. Gyakorlatilag a végéig ki sem derül, hogy mi történt, illetve, hogy ki kivel van. Az akciók nagyon jók, Quennbrey világa hangulatos. A végkifejlettel mégis nagy problémám van, mivel ami Jashurival történt egyáltalán nem tetszett. A vége jelentősen rontott a történeten, 3,5-nél jobbat nem tudok adni rá.

  John Caldwell (Nemes István): Démont a szarvánál
  A kötet másik mélypontja. Elnyújtott és unalmas lett. Voltak benne érdekes részek. A kavarás a szarv körül nagyon jó volt, de még ez sem tudta megmenteni a történetet. Olvastam jobb John Caldwell sztorit is. 3-as.

  [/spoiler]

  Összességében véve az egész kötet egy négyes, jó kategóriába eső könyv. Remélem lesz még ilyen.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!