Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Robert Jordan & Brandon Sanderson: Az Éjfél Tornyai - I. kötet

Jordan & Sanderson: Az Éjfél Tornyai

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Kezdetét vette az Utolsó Csata. Repedeznek a Sötét Nagyúr börtönét lezáró pecsétek. Bomlani kezdett a Minta, az Árnyék seregei pedig özönvízként megindultak a Fertőből.

Beköszöntött a harmadik kor alkonya.

Perrin Aybarát a múlt árnyai – a farkasok Mészárosa, a fehérköpenyek – üldözik, és vállára nehezedik a vezérség teljes súlya. Miközben az árnyak ellen küzd, egy láthatatlan ellenség egyre szorosabbra húzza a hurkot a nyaka körül. Csak akkor szállhat szembe vele, ha Tel’aran’rhiodban megtalálja a válaszokat.

Közben Matrim Cauthon is elindul, hogy végrehajtsa élete legnehezebb küldetését. A kő boltívek mögötti birodalom teremtményei – az aelfinnek és az eelfinnek – egyszer már összezavarták, kigúnyolták, végül pedig fel is akasztották. De ő reméli, hogy még egyszer, utoljára összecsapva velük helyrehozhatja a dolgait. A Kerék azonban sző, és a Minta jő. Végig kell játszania a megnyerhetetlen játékot, mert a Ghenjei-torony fontos titkot rejt: odabent kiderül, hogy mi történt egy rég elveszett barátjával.

Változik a Minta. Közel a vég. Dovie’andi se tovya sagain – Ideje dobni a kockákkal.

Robert Jordan világhírű sorozatának utolsó előtti kötetében drámai és megrázó módon folytatódnak a hősök kalandjai. Jordan 2007-ben hunyt el; a sorozat utolsó három regényét Brandon Sanderson azokra a feljegyzésekre alapozva írta meg, amelyet az Idő Kereke sorozat megalkotója hagyott hátra.

Megjelenés: 2013.01.29.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Robert Jordan & Brandon Sanderson
Fordító: Varga Csaba Béla
Borítófestő: Raymond Swanland
Terjedelem: 712 oldal
ISBN szám: 978 615 5161 55 1
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Könyvismertető írta profunduslibrum.blogspot.hu

  Míg a lezáró trilógia első része mintegy bevezetőként szolgált, és a sztori maga igazából nem sokat haladt előre, addig ebben a kötetben egymást érik a történések. A kontinens szinte valamennyi országában, változatos helyszíneken tartózkodó – és közben gyakran Utazó – rettentő sok szereplő, és több nemzet komplett seregének történetét ismerhetjük meg ebből a részből. A Szemégetővel vívandó Utolsó Csata előtti seregösszevonásig az egymagában vaskos trilógiaként is helytálló könyv jó néhány fantasztikus csúcspontot tartogat a számunkra. Unatkozni egy percig, egy oldal erejéig sem lehet rajta sehol, itt nincs üresjárat, vagy kicsit is érdektelenebb mellékszál. Nagyszabású, hősies és elkeseredett, százezreket megmozgató ütközet, vagy egy az egy elleni párbaj több is elfért benne. Intrikát és cselszövést keresnénk inkább? Az aes sedai-ok központja, Tar Valon eddig sem fukarkodott a játszmákkal, ahogy ezúttal sem. Amennyiben klasszikusabb, kalandozó-partis részekre vágynánk szörnyekkel és emberidegen lényekkel, úgy egészen a Ghenjei-toronyban játszódó részekig kell ugyan eljutni, de panaszunk addig sem lehet. Ennyi női és férfi szereplő mellett pedig már csak statisztikailag is valószínű, hogy a romantikus részek sem maradhattak ki. Nem is maradtak, de szerencsére a hangsúly a nemek nézőpontja közti különbözőségekre és az egymás melletti elbeszélésre került a lányregényekből ismerős rózsaszín felhőről, ráadásul Mat és Perrin mesterek témához való egyedi hozzáállása miatt még némi humor is került az egyébként nem túl vidám történetet elmesélő könyvbe. Amit a fantasy zsánere képes volt magából kitermelni dicsőséges kialakulása óta, az nem hiányzik ebből a könyvből.


  Teljes ismertető:
  http://profunduslibrum.blogspot.hu/2012/12/piers-anthony-khton.html

 2. Kezdődik. írta Julius

  Én úgy gondolom, hogy Robert Jordan könyvekkel mindig az elején kell kezdeni, majd végig olvasni mindet, és akkor kaphat egy örök élményt. Nekem ennél a könyvnél kezdődik a történet kikerekedni, amire talán már az első könyv olvasása során is kíváncsi voltam: "mi lesz ennek a vége felé?"
  Ha ezt megakarod tudni, akkor bizony rá kell szánni az időt. Én magam részéről örülök, hogy Robert Jordan világához csatlakozhattam. Köszönöm neked Robert! Köszönöm azt is, hogy a nem hagytad annyiba a történet végét sem, és utolsó leheletig az életed művének befejezésén dolgoztál! Nyugodj Békében!


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!