Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Margaret Weis, Tracy Hickman: Az elveszett csillag sárkányai

Az elveszett csillag sárkányai

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Rejtélyes hatalom tartja rabságában Krynn világát. Mina, egy fiatal lány, a sötét lovagok valódi vezére egy új isten erejének segítségével győzelemre vezeti seregét, és úgy tűnik, senki sem képes meg­akadályozni abban, hogy meghódítsa az egész világot. A halottak lelkei eközben megfoszt­ják az élőket minden varázshatalmuktól. Egy nagy hatalmú sárkány el akarja pusztítani azt a földet, amely az elfek számára mindennél drágább. Úgy tűnik, senki sem lesz képes szembeszállni azzal a hatalmas és könyörtelen lénnyel, aki a Krynnen zajló háborút irányítja. Eközben egy bátor és mindenre elszánt csapat felkerekedik, hogy megküzdjön a halhatatlan és ismeretlen erővel, amely mindenáron végezni próbál velük. Egy magányos sárkány útra kel, hogy szembenézzen egy régi ellenféllel, megfogadva, hogy bármi áron megfejti azt a rejtélyt, amelynek neve az Egy Isten.

Megjelenés: 2008.01.29.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Margaret Weis, Tracy Hickman
Fordító: Seemann Gábor
Borítófestő: Matt Stawicki
Terjedelem: 576 oldal
ISBN szám: 978 963 9679 69 6
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Összességében véve így is nagy élmény volt a könyv. Négy és fél. írta Darth Revan

  Margaret Weis és Tracy Hickman: Az elveszett csillag sárkányai
  A folytatás ott veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbahagyta. A cselekmény az előző kötethez hasonlóan a könyv első felében lassabb a megszokottnál. Valahogy egy kicsit gyorsabb folytatást vártam volna az első után. Mindenesetre a misztikusság továbbra is fennmaradt. Nehéz spoiler nélkül beszélni erről a könyvről, úgyhogy a további spoiler mögött lesz.

  [spoiler]

  Mina szála a könyv elején Silvanestiben még érdekes volt, a könyv közepére viszont ellaposodott. A végére, Dalamar tornyánál ismét izgalmas lett. Tasról továbbra se lehet tudni, miért van életben, a dolog rejtélyességét csak tovább növelte, hogy Tas látta a saját szellemét. Gerard és Odila szála nagyon tetszett, a Solanthus előtti összecsapás is érdeke és egyedi. Laurana és Medan szála. Csak a végére lett nagyon izgalmas és érdekfeszítő. Qualinesti pusztulása, a végső csata Beryl ellen nagyon felkavaró, drámai, hősies és megható lett. A regény egyik legfontosabb csúcspontja. Aranyhold szála szintén inkább a könyv második felében lesz érdekesebb, a végén találkozása Minával a sztori újabb fantasztikus fordulata. (Bár a könyv olvasása során egyre jobban az volt az érzésem, hogy az Egy Isten Takhisis lesz. ) Most már a régi hősök közül csak Tas maradt meg.

  [/spoiler]

  Szerencsére csak kevés olt az üresjárat, ezt jelentősen ellensúlyozza, hogy a drámaiság és a feszültség fokozatosan növekszik. Összességében véve így is nagy élmény volt a könyv. Négy és fél.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!