Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Brandon Hackett: Az ötödik gyarmat

Az ötödik gyarmat

Készleten

Normál ár: 2198 Ft

Kedvezményes ár: 1868 Ft

Részletek

Négy különböző faj, négy nép, négy eltérő kultúra. Az egyetlen közös bennük, hogy mindannyian évtizedekig, évszázadokig a meuhri Gyarmatbirodalom elnyomása alatt sínylődtek, míg tíz éve egy véres lázadást követően elszakadtak a gyarmatosítóktól, és önálló, szabad életet kezdtek. Azonban a gyarmatosító urak most újra közelednek, a meuhrik bosszúra szomjaznak, de egyben saját túlélésükért is küzdenek: elvesztett gyarmataik erőforrásai nélkül anyabolygójuk életképtelen, haldoklik. Tíz év alatt mesterségesen felszaporították, és kiképezték az ötödik és egyben egyetlen megmaradt gyarmatuk vad és vérszomjas népét, a wiggeneket. Több millió brutális wiggen harcosból álló sereg és a teljes meuhri hadiflotta várja az inváziót, amely abban a pillanatban megkezdődik, amint a tíz éve az egyik gyarmat felé útnak indított meuhri hadihajó megérkezik, és felállítja az első, a gyarmatokra való azonnali átjutást biztosító gigászi transzferkaput. A transzferkapu működésbe lép, és kitör a totális háború...

A Csillagliga földi megfigyelői, élükön a halhatatlan Marcus Barbesszel nem nézik tétlenül az öldöklést, azonban közbeavatkozásukkal saját magukat is veszélybe sodorják, az elszabaduló wiggen hordák elől még számukra sincs menekvés.

 

Megjelenés: 2010.11.27.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Brandon Hackett
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 430 oldal
ISBN szám: 963 9346 72 1
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Továbbra is eseménydús, de túlságosan erőszakos folytatás írta Razor

  Nem mondom, hogy minden történetnek feltétlen happy enddel kell zárulnia, de valami pozitívabb kicsengésű befejezés lehet nem ártott volna a sötét hangulatú, erőszakban gazdag, kellően fordulatos történet után.
  Marcus Barbess ezúttal már jóval nagyobb szerepet játszott, ráadásul a kötet végén ismét szóba került a Terv, bár sok újat nem tudott meg az olvasó.
  Hackett leírásmódja továbbra is lendületes, az olvasó beleéli magát a cselekménybe, különösen az űrcsaták ábrázolásában érzem nagyon kiemelkedőnek. Az ember tényleg átéli őket, nem csupán monotóni módban olvassa a flották összecsapásait.
  Viszont: lehet szőrszálhasogatás, de ami szemet szúrt: talán Dawian „Jézusom!”-ot kiált, ami kissé furcsa egy wanctentől (legalábbis a történet azon pontján még mindenképp), illetve, hogy hallgathat a gyarmatvilágiak hajója az angol Freedom névre? (Az Inwazer mintájára lehetett volna Freezom, és egy szavam nem lett volna.) Kicsit sok volt az egyéb hiba is, legalábbis A Negyedik Gyarmathoz képest többnek éreztem a nem odaillő szavakat, melléütéseket.
  Összességében persze tetszett, a mínusz egy csillag részben a szerkesztési hiányosságok, részben a túlzott erőszak miatt van. Értem én, hogy háborús történet, de ez egy csöppet túlzás volt itt-ott.
  18-as karikát neki :P


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!