Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

H. P. Lovecraft: Carcosa árnyai

Carcosa árnyai

Készleten

3490 Ft

Részletek

Kevés olyan szerző van a fantasztikus irodalomban, aki egyszerre összegző és újító, s hatása szöveges hagyatékán túlsugározva saját tradíciót teremt. H. P. Lovecraft közéjük tartozik. Rémtörténeteiben az elődöktől átvett elemek ötvözésével és átértelmezésével valami egészen újat és különlegeset teremtett: a „Cthulhu-mítoszt”, mely mindmáig hideglelősen borzolja az olvasók képzeletét és alkotásra inspirálja a horrorszerzők egymást váltó új nemzedékeit. Példátlanul gazdag hagyomány jött létre ily módon, mely immár több mint egy évszázadot ölel át, hiszen a mítosz legkorábbi motívumai még Lovecraft 19. századi ihletőinél bukkannak fel, követői pedig napjainkban is írják az új történeteket. A természetfölötti irodalomnak ebbe a vonulatába nyújtunk most betekintést, az anyag bősége miatt több kötetben.

A tagolás tematikus szempontok szerint történik: a Cthulhu-mítoszon belül sorra vesszük az egyes tényezőket – alakokat, helyszíneket és motívumokat –, és időrendi lebontásban mutatjuk be az olvasónak, hogyan fejlődtek a kezdetektől mostanáig. Jelen kötetünk fókuszában Carcosa és a Sárga Király mítosza áll – egy szürreális álomvárosé és egy titokzatos istenalaké, akinek kisebb gondja is nagyobb, mint hogy oltalmazón őrködjön az emberiség fölött, bár egyes személyeket olykor kitüntet rettenetes figyelmével. Álom és valóság mosódik egybe a kötetünkben prezentált történetekben, a realitás határai nehezen kitapinthatóvá válnak, a tisztánlátás gyakran egyenértékű az őrülettel.

A csokrot, amit átnyújtunk az olvasónak, száz év termésének legjavából válogattuk.

Megjelenés: 2015.07.01.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: H. P. Lovecraft
Fordító: Bökös Borbála, Kornya Zsolt,Mező Szabolcs, Molnár András, Sárközi Gergely, Tóth Bence Ákos
Borítófestő: Higyisán Eszter
Terjedelem: 590 oldal
ISBN szám: 978-963-395-102-6
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Kornya Zsolt
Illusztrálta: Illés György

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Fantasztikus! írta Dani Stark

    Rendkívülien ígényesen összeválogatott antológia, összekötő/magyarázó szövegekkel, mely mély és átfogó bepillantást enged a Carcosa/Sárga Király misztikumába. Akit kicsit is érdekel Lovecraft vagy Chambers világa, annak kötelező darab. Várom a folytatást!


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!