Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Ed Greenwood és Jeff Grubb: Cormyr - a regény

Cormyr - a regény

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A Birodalmak leghatalmasabb nemzetének történelmi eposza.
Cormyrt a királyság fennállása óta, azaz csaknem másfél ezer éve az Obarskyr-család uralja. Negyedik Azun király mist a halálos ágyán fekszik, így a Sárkánytrón körül mohó keselyűként köröznek a nemesek, hátha megkaparinthatják a koronát. S míg a birodalom válságos napokat él át, az erdőkirályság krónikájába is belepillantást nyerünk; megismerjük a nemzet őstörténelmét, hajdanvolt uralkodók és varázslók életét.
A Cormyr regény a Forgotten Realms világ leghatalmasabb birodalmának történetét foglalja össze, a világ két teremtőjének elbeszélésében.

Megjelenés: 2002.10.01.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Ed Greenwood és Jeff Grubb
Fordító: Kollár Emese
Borítófestő: Ciruelo Cabral
Terjedelem: 496 oldal
ISBN szám: 963 9474 03 7
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Az egyik legjobb Forgotten Realms regény. Ötös. írta Darth Revan

    Ed Greenwood és Jeff Grubb: Cormyr: A regény
    Greenwood és Grubb közös írása a legendás Cormyr birodalmának történelmét mutatja be a kezdetektől a Völgyi Időszámítás szerinti 1369-ig. A regény egyik fő cselekményszála 1369-ben játszódik, amikor IV. Azun királyt és csapatát támadás érte, a királyt pedig megmérgezte egy óriási aranyból készült mágikus fémszörny. A megmérgezett uralkodó miatt a birodalomban felerősödnek a széthúzó elemek. Vangerdahastnak a feladata megoldást találnia a krízisre. A további fejezetek a múltba röpítik el az olvasót és bemutatják a birodalom megalakulását, az Obarskyr uralkodócsaládot, az ország főbb fordulópontjait, valamint a királyi főmágusokat is. A fejezetek váltakoznak egyszer a múltban, másszor a jelenben játszódnak. A múltbéli események nagyon színesek, csaták háborúskodások, összeesküvések és krízishelyzetek megoldása. Az Obarskyrok felvették már a harcokat sárkányokkal, boszorkányurakkal, kalózokkal egyéb lázadókkal. Az uralkodók tömegébe hamar bele lehet veszni. Ellenben a királyi főmágusokat jól megismerjük. Ethar, Amedahast, Thanderahast, Jorunhast és Vangerdahast nagy támaszai voltak a birodalomnak, sokszor sikerült megakadályozni a széthullást és a káoszt. A jelenbéli cselekményben elsősorban aintrikák és az ármányok játszanak főszerepet, Vangerdahast mellett Lazúrkő Aunadar, Tanalasta hercegnő és Marlír Dauneth játsszák a vezető szerepet.
    A könyv jó betekintést nyújtott Cormyr történetébe, részlet gazdag és olvasmányos is. Az egyik legjobb Forgotten Realms regény. Ötös.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!