Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Gaura Ágnes: Démoni színjáték (novella) (e-könyv)

Démoni színjáték (novella) (e-könyv)

Elérhetőség: Készleten

1 Ft
1 Ft

Részletek

Van abban valami groteszk báj, ha az ember következmények nélkül beszólhat egy vámpírnak. Béla nem bántott volna ennél durvább dolgokért sem, lévén, hogy én szereztem be számára szánalmas vámpírlétének legfőbb örömforrását, az ambróziát, vagyis azt a fajta vért, ami leginkább megfelelt személyes ízlésének: a szőke bögyösmaca-vér. Hogy a vámpírok miként voltak képesek megkülönböztetni a különféle fizikai adottságokkal rendelkező donoroktól származó vért, egyelőre rejtély, de a fiúk a laborban dolgoznak a megfejtésén.
  – Most mi bajod van? – kérdezte Béla. – Csak bókoltam.
  – Amire kábé annyira volt szükségem, mint neked friss levegőre.
  – Ideges vagy?
  – Á, dehogy. Éppoly nyugodt vagyok, mint éhenkórász haverjaid a szoli bejáratánál. – Értetlenül nézett rám. – Naná, hogy ideges vagyok! – pontosítottam, miközben azon tépelődtem, hogy a francba hízhattam már megint annyit, hogy így feszüljön rajtam ez a szoknyának alig nevezhető rongydarab. Két hete még simán tudtam benne levegőt venni, ez viszont most igen nehezen ment. Vagy a szoknya, vagy a stressz volt a ludas, de sanszos, hogy mindkettő. – Sikerült beszélned vele? – kérdeztem, miután nyugalmat erőltettem magamra.
  – Igen.
  – Elfogadta a vért?
  – Naná, hogy elfogadta a vért – mért végig Béla alaposan. – Mutass egy vámpírt, aki nem fogadja el a neki küldött vért!
  – És hajlandó mintát adni? – tértem rá a lényegre.
  – Nem.
  Na, most húztam le a klotyón két liter spéci friss vért, amihez az adófizetők jóvoltából jutottam, gondoltam idegesen. Az idegesség persze alapvetően abból fakadt, hogy máris vizionáltam főnököm másnapi orbitális lecseszését. Pedig mondtam neki, hogy IQ-vámpírtól DNS-mintát szerezni kábé annyira esélyes, mint egy kétnapos zombinak országos matekversenyt nyerni, de erre már garantáltan nem fog emlékezni holnap.


* * * * *

Ismerd meg Borit, Magyarország legbelevalóbb vámpírkutatóját, mielőtt elkísérnéd egy még veszedelmesebb küldetésre, amely egyenesen a vámpírok fészkébe vezeti: a Vámpírok múzsájához.

A novella a Borbíró Borbála-sorozat része.

Ha többet szeretnél megtudni a karakterekről, látogasd meg az írónő honlapját, illetve kövesd nyomon Borit, Attilát és a szerzőt a facebookon!

Megjelenés: 2013.01.24.
Szerző: Gaura Ágnes
Borítófestő: Sánta Kira
Nyelv: magyar
Verziószám: 1.0

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Pompás kiegészítő írta Tengerész

    Színes-szagos-véres, remek kiegészítő a Bori-regényekhez. Jó kis történet, minden benne van, amiért Borit szeretjük.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!