Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Brandon Hackett: Erdőhold urai

Erdőhold urai

Készleten

Normál ár: 2198 Ft

Kedvezményes ár: 1868 Ft

Részletek

Ezerévnyi fásult utazásuk végén a wanctenek erőszakkal foglaltak maguknak új otthont Erdőhold egzotikus világán, leigázva annak különös őslakosait.

Zand Dewaynes, a meggyilkolt wancten uralkodó törvénytlen fia az új hatalom bérgyilkosai elől az erdőholdiak között talál menedéket. Fokozatosan megismerve őket és a kultúrájukat a származását felhasználva igyekszik felébreszteni a wanctenek lelkiismeretét, és megpróbál békét teremteni a holdon.

Azonban az erőfeszítéseit beárnyékolja valami, amire senki sem számított. Egy idegen csillagközi hatalom bukkan rá a bolygóra. A wanctenek energiapajzs-technológiáját akarják, és ennek megszerzése érdekében a legkegyetlenebb eszközök bevetésétől sem riadnak vissza. Nincsenek tekintettel semmire és senkire. A harc, a háború elkerülhetetlen, ráadásul az ellenséggel szemben a két népnek talán még együtt sincs esélye.

De vajon képesek egyáltalán félretenni a gyűlöletet és vállvetve védelmezni a közös otthont? Képesek-e az erdőholdiak bajtársként tekinteni azokra a wanctenekre, akik korábban lerombolták a városaikat és megölték a szeretteiket?

Ármányok, tragédiák, szerelmek és egy kilátástalan háború. A Zsoldos Péter-díjas Brandon Hackett Erdőhold-ciklusának második, lezáró kötetlben meghökkentő fordulatokkal teli, izgalmas és elgondolkodtató véget ér a két civilizáció története.

 

Megjelenés: 2010.11.30.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Brandon Hackett
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 464 oldal
ISBN szám: 963 9566 11 x
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Kiváló folytatás - de hol a következő rész? írta Razor

  Az Erdőhold viszonylagos „függetlensége” után a ciklus második, egyben zárókötete szépen visszakapcsolódik Hackett halhatatlan történetvonalába.
  Ahogy az várható volt, a wanctenek szépen berendezkedtek az Erdőholdon, míg a helyiek szépen lassan elkezdték használni a tőlük lopott technikát – persze közben rendszeresen támadják is a wanctenek előretolt építményeit. Ahogy az sejthető, a békés együttélés lehetősége olyan messze van, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől, bár mindkét faj oldalán találhatóak személyek, akik ezért kardoskodnak.
  Ilyen esetekben két ellentétes népcsoportot általában valami nagy katasztrófa szokott csak összehozni. Nos, a katasztrófa hamarosan itt is megérkezik, elsőre titokzatosnak tűnő alakváltó idegenek formájában, ám hamar kiderül, hogy a szálakat egy régi halhatatlan ismerős (nem, nem Marcus Barbess) mozgatja, aki bármit megtenne a hatalomért cserébe. A wanctenek pajzstechnológiája segítségével a Csillagliga sem állíthatná meg, ráadásul a benedettik által eljövendölt három faj találkozása is látszólag elérkezett.
  No, persze ehhez Zand Dewaynesnek és barátainak is lesz egy-két szava.
  A ciklus zárókötete az elsőnél némileg talán akciódúsabbra sikerült, bár a két gyarmatregénytől (sajnos/szerencsére, ki-ki döntse el maga) elmarad. A könyv végére letisztázódik a legtöbb karakter sorsa ill. néhány kérdésre is választ kapunk (pl. mi is volt Nord Hassaniec célja a teremtményével) valamint pár utalást is kapunk a halhatatlanok ténykedésére majd Hackett szépen otthagyja az olvasót egy nagy kérdőjellel, hogy most akkor hogyan tovább.
  Remélhetőleg egyszer elkészül a folytatás...


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!