Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Brandon Hackett: Erdőhold

Erdőhold

Készleten

Normál ár: 2198 Ft

Kedvezményes ár: 1868 Ft

Részletek

Egy bolygó az éltető napja nélkül halott világ: felszíne kihűl, légköre megszűnik, élővilága elpusztul.

A Whainell valaha gyönyörű világ volt, napjának még több millió évig kellett volna ragyognia, de egy félelmetes csillagászati jelenség, egy vándorló fekete lyuk közeledése örökre megváltoztatta lakói életét. A fekete lyuk gravitációs ereje felemésztette a napot, a Whainell pedig a gigászi gravitációs erőhatások következtében kilökődött a nyílt űrbe. Egy évezreddel később, kései utódaik találnak egy az átköltözésre, az új életre alkalmas, gyönyörű és lakatlan világot.

Azonban a célnaprendszer harmadik bolygója, egy forrongó gázóriás körül keringő bolygóméretű hold nem lakatlan: a hold szárazföldjeinek nagy részét uraló, kilométer magas óriásfák lombkoronájának rejtekében megbúvó lenyűgöző városokban egy akrobatikus ügyességű, büszke és erkölcsös civilizáció él, amely azonban mégis sok tekintetben hasonlít a wanctenekhez.

A Dewaynes vérvonal uralkodói által vezetett wancteneknek dönteniük kell: vagy továbbfolytatják kilátástalan, ezeréves utazásukat, vagy a múlt értékeit megcsúfolva engednek mohó és önző vágyaiknak, és nem törődve a mások fajjal, megszállják a holdat.

Érvek és ellenérvek csapnak össze, de az eredmény nem lehet kétséges...

A Zsoldos Péter irodalmi díjas Brandon hackett epikus ívű, a klasszikus science fiction hagyományait felelevenítő, izgalmas és elgondolkodtató regénye két lenyűgöző civilizáció találkozásának ármányokkal és tragédiákkal átszőtt krónikája.

 

Megjelenés: 2010.11.20.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Brandon Hackett
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 496 oldal
ISBN szám: 963 9566 00 4
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Hackett egyik legjobb űroperája írta Razor

  Huh, izgalmas, fordulatos és hosszú utazáson vagyok túl.
  Bár elsőként felrónám Mr. Hackettnek, hogy sikeresen „megfeledkezett” Az Ötödik Gyarmat végén Yon Dawaynes kompániájával tartó kithorykról és cheemodanokról. Egyéb hiba nincs :)
  Bár 1000 év választja el a Gyarmatbirodalom történéseitől, mégis a különböző utalások (visszemlékezések, nevek, stb.) nyilvánvalóvá teszik, hogy az ott megismert wancten kultúrát követhetjük ismét nyomon, akik azért jelentős technikai változásokon mentek keresztül. Érdekes ellenpont a Gyarmatregényekkel szemben, hogy itt – pár személyt leszámítva – nem épp ők a jó fiúk.
  Az Erdőhold népének kultúrája kellően egyedire sikerült, az ember elhiszi, hogy egy nagyrészt fákkal borított bolygón hasonló technológia és társadalmi rendszer alakulna ki.
  A cselekmény ezúttal is kellően mozgalmas, a kezdeti lassabb wancten szálat ellensúlyozták az Erdőholdon történő események, majd az invázió kezdete után nem volt megállás. A történet vége ezúttal nyitva hagyott ill. feltett pár új kérdést, remélem legalább néhányra választ ad a következő – sajnos egyelőre utolsó – rész.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!