Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Antológia: Fagyföld - Döberki vér

Fagyföld - Döberki vér

Készleten

Normál ár: 2898 Ft

Kedvezményes ár: 2463 Ft

Részletek

Van egy drén mondás: `Aki a Fagyföldet uralja, Dréniát uralja`. De vajon érvényes ez az élő-holtak korszakában is? Elérhetnek ily messzire a döberki vámpírok karmai?

Az Arhumbar törpéi gazdag leletre bukkannak, nagy tömegű ércre... ám a kiaknázást némileg nehezíti, hogy egy drén őrgróf is magáénak tekinti a kincset...

Alek Gavaj, a Félpárevezős király, alig kéttucatnyi Dierron-lovag kíséretében északnak indul, a Fagyföld ember nem járta részére, hogy felkutasson egy ősi legendát...

Gorm Kortner, döberki vámpírúr várába szokatlan vendég érkezik, egy halálos beteg, khobíri krónikás, aki meglepő ajánlattal áll elő: egy apró szívességért cserébe csodát ígér bemutatni holtakból álló színtársulatával...Jeffrey Stone: Jégviperák

Douglas Rowland: Az érc fiai

Marco Caldera: Vöröslő álmok

Benjamin Rascal: Amikor a Jégork szól...

John Caldwell: Holtjáték

 

A kétkötetes Fagyföld shared-world második részében három regény és két novella alkot összefüggő egészet, izgalmasan, meglepő fordulatokkal körvonalazva egy a Káosz Világát megrázó sokk történéseit.

 

Megjelenés: 2010.11.03.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Antológia
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 456 oldal
ISBN szám: 978 963 9566 84 2
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Jobb, mint az első kötet írta Razor

  Jeffrey Stone: Jégviperák: Kezdésnek nem rossz történet, a Fagyföldes hangulatot jól hozza az erotikától sem mentes történet. Hasonlóan a Királyi vér nyitótörténetéhez, ez is később nyer több értelmet.
  Douglas Rowland: Az érc fiai: Számomra a kötet legjobbja. A szerző nagyon jól eltalálta a törpék karakterét, a cselekmény végig eseménydús és meglepetésekben gazdag.
  Marco Caldera: Vöröslő álmok: Semleges volt számomra ez a történet, mintha utólag lett volna beleillesztve a fagyföldi keretbe, afféle helykitöltőként. Feleslegesnek nem nevezném, hisz a következő történet tesz is rá utalást.
  Benjamin Rascal: Amikor a Jégork szól…: A kötet második legjobban tetsző története. Teljesen átjött a havas, jeges táj, a cselekmény jó volt, a humor pedig megfelelően volt adagolva, nem ment a mennyiség a minőség rovására. Alek elsőre eléggé dinkának tűnt, de hamar megkedveltem a karakterét. Egyrészt tudott ő is komoly lenni, ha a szükség úgy hozta, másrészt nem lehetett nem szeretni az idióta névadásait :D
  John Caldwell: Holtjáték: Már megint színház??? A fülszöveg alapján tartottam némileg a kötet zárótörténetétől, mert az Apám nevében jelentős részét is a színházasdi tette, ezért nem szerettem volna rókabőrt olvasni, másrészt pedig csak a záró történetről beszélünk ahol össze kéne érni a szálaknak. Nos, szerencsére a színház nem tette ki az események egészét, kb. a felétől megindult a cselekmény és a szálak egy része a helyére került. Kotner báró a maga vámpír módján szimpatikus karakter, Yorxunt, sunyi démon szolgáját pedig nem lehet nem szeretni.
  Összességében a Fagyföld 2. erősebb lett, mint az első kötet, viszont annak több kérdéses szála válasz nélkül maradt. Remélhetőleg egy esetleges Fagyföld 3-ban vagy pedig további regényekben/antológiákban azok is választ kapnak.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!