Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Antológia: Fagyföld - Királyi vér

Fagyföld - Királyi vér

Készleten

Normál ár: 2898 Ft

Kedvezményes ár: 2463 Ft

Részletek

Van egy drén mondás: `Aki a Fagyföldet uralja, Dréniát uralja`. De mi történik, ha a Fagyföldet bekebelezni próbáló de Frekhanser család nagy hirtelen pusztulni kezd? Ha sorra elesnek fiai és lányait elvágott torokkal találják? Az exarcha megvénült, fél lábbal már a sírban van, egyetlen testvére halálos beteg. Kié lesz Drénia Jégtrónja, amikor a jelenleg regnáló Első `Félpárevezős` Alek király sorsa megpecsételődik? Hogy kerül a képbe a lunnai Morigan de Leroux és Corinna Mendda, vagy Codric, a Dergán Farkas? Mire készülnek Dréniában és Nordesben azok a sötét hatalmak - döberki vámpírok? - akik ott lapulnak mindenhol, a legdrámaibb események mögött?

 

Tim Morgan: Mielőtt leszáll az éj

Allen Newman: Vadászat fagydémonra

Tim Morgan: Vének, de drének

Colin J. Fayard: Apám nevében

Norbert Winney: Démoni rafinéria

Eve Rigel: Te is, fiam, Wilfred

Tim Morgan: Boszorkányköd

Eric Muldoom: Jégbe zárt emlékek

John Caldwell: HlavkladA kétkötetes Fagyföld shared-world első részében két regény és hét novella alkot összefüggő egészet, izgalmasan, meglepő fordulatokkal felvezetve egy a Káosz Világát megrázó sokk történéseit.

 

Megjelenés: 2010.11.06.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Antológia
Borítófestő: Vakulya Norbert
Terjedelem: 448 oldal
ISBN szám: 978 963 9566 82 8
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Nem rossz kezdet, bár a két fő történet kissé lapos írta Razor

  A Cherubion-gárda negyedik shared-world projektje az északi Fagyföldekre kalauzol el.
  Tim Morgan: Mielőtt leszáll az éj: Hangulatkeltő három oldalas szösszenet, az igazi értelmét a kötet elolvasása után nyeri el.
  Allen Newman: Vadászat fagydémonra: Newman szerintem ezt a kisujjából rázta ki :) Nagyon jól átjön a jeges vidék, ill. tetszett, ahogy váltogatja a nézőpontokat.
  Tim Morgan: Vének, de drének: Ez afféle átkötő mű, jópofák voltak az öreg lovagok.
  Colin J. Fayard: Apám nevében: Huh, ezzel megküzdöttem – ráadásul a kötet leghosszabb történetéről beszélünk –, az eleje ugyanis piszok lassú volt, ráadásul ez az egész nőmentő projekt a teljes sztori szempontjából szerintem felesleges (a 2. kötet még változtathat a véleményemen), aztán ahogy közeledett a történet vége, úgy kezdett érdekesebb is lenni. A flashbackezés nem volt rossz, bár néhol talán kicsit sűrűn ugrált a történet az időben.
  Norbert Winney: Démoni rafinéria: Humoros, rövid írás. A maga módján aranyos.
  Eve Rigel: Te is, fiam, Wilfred?: A kötet második leghosszabb írása. A főszereplő nem mondható épp szimpatikusnak, egyszerűen képtelen tanulni a hibáiból. A történet folyamán két játszma is hosszabban van taglalva, ezeken talán lehetett volna kicsit kurtítani, de ez az egyéni véleményem. A történet vége némi magyarázattal szolgál az Apám nevében befejezését illetően.
  Tim Morgan: Boszorkányköd: Újra főszerepben a két öreg lovag, folytatják a nyomozásukat. Kicsit talán hosszabb terjedelem jót tett volna neki, egyébként jó volt.
  Eric Muldoom: Jégbe zárt emlékek: Codric Muldoom népszerű hőse, én spec. most találkoztam vele először, de szimpatikus fazonnak tűnik :D A történet jó volt, a fő sztorivonal szempontjából majd elválik mennyire játszik szerepet.
  John Caldwell: Hlavklad: A kötetet záró rövid novella felveszi az eddig elejtett szálakat ill. némi magyarázattal is szolgál az élőholtak terveit illetően.

  Összességében nem egy rossz antológia ez, de a kötetet kitevő két leghosszabb történettel itt-ott vannak kisebb-nagyobb problémáim. Meglátjuk, lehet a második kötet fényében majd változik a véleményem. :)


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!