Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Kedves Gáspár András!

Szeretnék érdeklődni az egyik örökösen felbukkanó témáról, a smaragdmágusokról. Mindezidáig nem találtam olyan fórumot, vagy weboldalt, könyvet, semmit, ahol úgy, ahogy megmagyaráznák az eredetüket, létüket, helyzetüket, akármit. Kérem, írjon pár sort róluk!

Üdvözlettel,

MG

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Marcor Gorm: a smaragdmágusok a kyr panteonhoz tartozó Weila rejtőző hívei. Elődeik - akaratlanul - kulcsszerepet játszottak Orwella ébredésében és Kyria bukásában; társaik távozásakor azért maradtak Yneven, hogy vezekeljenek hibáikért, és megakadályozzák az újabb katasztrófát, amire a Keleti szél című regény története épül. Ennek első kötetében egy teljes fejezetet találsz a smaragdmágusokról. Miután a folytatásban is fontos szerep jut nekik, ha eddig nem találkoztál spoilerekkel, én is megkímélnélek tőlük.

Ha mégis érdekelnek, rövidesen a teljes Geoframia megtalálható lesz az ynev.hu-n.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv' Ha nem gond, lenne egy kérdésem. Az Északi Szövetséghez adott térképen Abaszisztől nyugatra ábrázolnak egy országot,  Doria néven. Erről van valamiféle információ (vagy csak odarajzolták)?
Valahol ezen a környéken szállhattak partra Gorduinék is az Észak Lángjaiban, azaz ennek az országnak a területén található a Di Luani orákulum, vagy sem? Köszönöm.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@dragondark: eredetileg alighanem az "odarajzolták" kategóriába tartozott, de a rendkívül színvonalas munkáiról ismert Magyar Gergely felkarolta azt a területet, így nem kizárt, hogy záros határidőn belül tényleges országgá válik. Di Luan addig is marad az (elvben) abasziszi fennhatóság alatt álló hegyvidéken.

Ezúton kérem Gergelyt, erősítse vagy cáfolja meg a fentieket - a térségre emlékszem tavalyról, az ország nevére nem.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv!
Megerősítem András információit, jelenleg is dolgozok Dorián, jelenleg 32%-os az anyag, amelyben pl. a Kernelianok, vagy a Caedon anyag stílusát és minőségét szeretném tartani. Remélem, az anyag teljes elkészülte után valóban megváltozik a nem túl jelentős, de érdekes ország státusza.

A munkához egyébként szokás szerint - más hivatalos, vagy annak tekinthető anyagok mellett - felhasználom a Szürkecsuklyások leírását is, egyelőre ezt javaslom a legrészletesebb információforrásnak a területről.

Sogron nevében!

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv' Köszönöm szépen a tájékoztatást.  A szürkecsuklyás anyagot ismerem, és szükség szerint felhasználtam. Csak reméltem, hogy Doria-ról van ettől bővebb leírás, esetleg másféle koncepció.
Addig is a saját elképzeléseimet használom, és ha lesz hivatalos anyag, majd igazodom.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv!
Engem érdekel a te verziód is. Ha valaki dolgozott vele, és érdemes rá az anyag, összhangban van a hivatalos kiadványokkal és az eddigi koncepciókkal, és beleillik Ynev világába, szívesen felhasználom, ha megosztod velem.
( magyargergely at kalandozok pont hu)

Sogron nevében!

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Kedves András!

Jónéhány éve volt valami csali hír arról, hogy Nyúl megírja/írta a Renegát 2-t. Ez mennyire volt kamu? Van bármi esély arra, hogy Nyúl visszatérjen a magushoz? Az is érdekelne, hogy ő mit csinál mostanság...

Darton vár rád: dartonlovagjai.blog.hu

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Dzsohara: a hír nem volt csali. Az Inomi eredeti tulajdonosa több régi szerzőt megkeresett, hogy felvetesse velük a lantot. Egyeseknek komolyabb előleget is fizetett - hogy Nyúl köztük volt-e, biztosan csak ő tudná megmondani.

Én 2006-ban beszéltem vele utoljára, akkor úgy tűnt, lezárta életének írói fejezetét. Ha meggondolja magát, szabad a pálya - Ynev visszavárja, és azok közé tartozik, akiknek kulcsuk is van hozzá. smile

Személy szerint kétlem, hogy ha visszatér is az íráshoz, Ynevet választja témául. Már a világ mostaninál jóval koherensebb (1996-os) állapotával sem tudott kiegyezni - ezért csinálta meg azt a másikat, amin a Codex rpg játszódik.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Hello

A rehynnekkel lesz mostanában valami könyv?
Mert a kártyában nem jelenhet meg rehynn, mert az ütközne valamilyen jövőbeli koncepcióval. Ezt írták a Km forumon.

G'kar

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@G'kar: ez így nem pontos.
A M*K olyan kiegészítőt tervezett, melyben a rehynnek draquiorokkal, gyíklényekkel, óriásokkal és egyéb egzotikumokkal együtt szerepeltek volna. Jeleztem nekik, milyen közvetlen és távlati problémákat vet fel Ynev állatkertesítése és a világkorszakok ötletszerű összemosása. Mivel óelf/őssárkány/fajháború ügyben Sherwood az illetékes, aki jelenleg is ilyen témájú kéziraton dolgozik, felvetettem még, hogy a témát napolni kéne a Sárkány és unikornis befejezéséig. Mereven csak a hetedkori hetek/hatok nevesítésétől zárkóztam el - nem szeretném, ha megismétlődne a "kráni tizenhármak" esete.

A M*K készítőivel az év elején abban állapodtunk meg, hogy igyekszünk növelni a koherenciát Ynev párhuzamos valóságai közt - a lényegi ellentmondások kiküszöbölése a kártyások és az olvasók közös érdeke. Önmagában semmi gond egy elfes kiegészítővel (ha Boomen és Sherwood is rábólint), hasonlóképpen okés egy válogatott szörnyeket felvonultató kieg is. A "mindent bele" tervre annyit mondtam, hogy az írók számára fontos lényeket (elf, sárkány) a reszlivel (óriások, etc.) kánon szerint megokolható módon összekeverni nem lehet, és szerencsésnek sem szerencsés.

Kár, hogy mindebből felétek csak annyit kommunikáltak, hogy "rehynneket tilos". Megfelelő tematikus környezetben ugyanis nem az.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

A kráni tizenhármak nevesítésének megismétlődése alatt mit értesz pontosan András?Nem szeretted volna ha nevekhez lehet kötni őket?Vagy a summariumbeli leírásra gondolsz.hogy azt nem kellett volna?

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv' A Summariumban 6 rehynn nevesítve lett (ők tűntek el Ynevről).
A Rúna VI/2 számában megjelent Oilan naptár pedig mind a 12 nevét tartalmazza, azaz a hetedkoriakat is.
Kérdés: a hetedkori rehynnek más nevet viseltek volna a korábbi korszakokban?

Utoljára dragondark szerkesztette (2010.12.01. 15:07:16)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Raywanhur: a Summariummal semmi gond. Az abban szereplő elf fejezet Gazsi (Gáspár Péter, Boomen) munkája, és (Kornya-Renier) Zsolt is profi módon kezelte az ősaquir-kérdést: pont annyit mutatott meg ezekből a felmérhetetlen hatalmú, emberi értelemmel nehezen leképezhető fajzatokból, amennyit kellett. A M*K sajnos túlment a Summariumban szereplő információkon a maga név+igazolványkép megoldásával. Ez az, amit a jövőben kerülni szeretnék. Ugyanazért, amiért a tökös-mákos kiegészítőt: az olvasók hajlamosak a kártyajátékos indíttatású megoldásokat rajtunk, írókon számon kérni.

@dragondark: a hat eltávozott az irodalmi Yneven értelemszerűen nem játszik. Az említett Rúna-cikket nem ismerem, de ha megjelent, Csanád jó eséllyel rábólintott, így látatlanban én is azt teszem. A nevek kártyásított személyiséggel való felruházása (potenciálisan) ugyanolyan gondokat okozhat, mint a Tizenhármak esetében: csökkenti az írók mozgásterét.

Ha kíváncsi vagy, mennyiben érint ez engem, menj le a pincébe a két pasassal a Mallior mosolya elején, és figyeld az írást a falon. smile

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Már értem.A kártyás történet nem ismerem mert nem játszom kártyás játékokat.És a summarium szerintem is profi pont ezért kérdeztem azt hittem nem tetszett,mert szerintem az egyik legjobb kiegészítő amit szerepjátékokhoz csináltak,legalábbis amiket én láttam.Ja és még valami most olvasom a számadást,keith Alanson & Norman Fellings amit a ibarás novelláskötetben írtak az nagyon jó volt.Viszont ez ami a számadásban  már korántsem annyira tetszik pedig nyelvezetben is hasonlít de valahogy itt nagyon nem találták el szerintem a feelinget ahogy mondani szokták.

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Raywanhur: a Summarium szerintem is az (irodalmilag és hangulatilag) legerősebb M* kiegészítő. És ezt nem azért mondom, mert egyike voltam a három szerzőjének.

Abban az időszakban volt a legerősebb a kohézió az írói közösségen belül, ami minden résztvevőnek szárnyakat adott. Az volt a mi kis kommunizmusunk '95-től '97-ig. smile

Ami az Allanson-Fellings (Sellei György-Németh Áron) duót illeti, ők akkor működnek jól a M*-ban, ha az aktuális téma/karakter kellőképpen illeszkedik az előbbi nagyon erőteljes (mondhatnám úgy is, hogy kevéssé rugalmas) stílusához és az utóbbi martinis értelemben száraz humorához. Ezt már akkor is tudtam, mikor felajánlottam nekik a manifesztációs antológiához kitalált sztorik és karakterek közül a karavánvezetőét, akiből Habib Al Fulanit faragták. A Számadásban ilyen választásuk nem volt, a kármentő tevékenység pedig természeténél fogva hálátlanabb.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Renegáttal kapcsolatban lehetséges lehet az utalás a szereplőkre pl. a manifesztációs háború antológiában? Mint az Ifini éjszakák - Acél és Oroszlán esetében? (csak a bemutatót olvastam  regényből, de nagyon tetszett)

"Lehet, hogy ez a világ egy másik bolygó pokla" Aldous Huxley

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Hűha, jó régen írtam már ide. smile

A Summarium valóban kiemelkedő: éveken át gyilkoltam, hogy végül megszerezze egy barátom, potom pénzért, mintegy mellékesen. Én meg egy várost irtottam ki, számtalan ember idegeire mentem: eredménytelenül. big_smile

Wyrd bið ful ãræd.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Gáspár András írta:

....A nevek kártyásított személyiséggel való felruházása (potenciálisan) ugyanolyan gondokat okozhat, mint a Tizenhármak esetében: csökkenti az írók mozgásterét.
Ha kíváncsi vagy, mennyiben érint ez engem, menj le a pincébe a két pasassal a Mallior mosolya elején, és figyeld az írást a falon. )

Azt hiszem, értem mire gondolsz. Köszönöm.

Magyargergely írta:

Üdv! Engem érdekel a te verziód is. Ha valaki dolgozott vele, és érdemes rá az anyag, összhangban van a hivatalos kiadványokkal és az eddigi koncepciókkal, és beleillik Ynev világába, szívesen felhasználom, ha megosztod velem.
( magyargergely at kalandozok pont hu)

Megtisztelő az érdeklődésed, de félek, hogy kicsit félreérthető voltam. Három történethez kreáltam három Doria történelméhez kapcsolódó eseményt. Nagyon részletesnek nem mondanám őket, inkább csak afféle háttér gyanánt szolgáltak egy abassziszi, egy shadoni  és egy erioni kalandhoz. Ha lesz rá időm, gatyába rázom őket, és még a héten/hétvégén átküldöm.

Utoljára dragondark szerkesztette (2010.12.01. 18:29:41)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Engem az érdekelne, hogy...
Skandar Graun és a Káosz Világának legfontosabb versikéjét Gorduin mondta tollba, ha jól emlékszem. Ez csak baráti gesztus volt Nemes István részéről, vagy voltak konkrét terveitek? smile

Wyrd bið ful ãræd.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@GLAD: csak Nyúl engedélyével. Galántai Zolival (W. Hamilton Green) együtt őt is fel akartam kérni a közreműködésre az antológiasorozat második/harmadik kötetében, de már a neki dedikált elsőből sem kérte a tiszteletpéldányokat. Vannak sebek, amiket nem gyógyít be az idő.

@Glendower: részben baráti gesztus volt, részben kikacsintás az olvasótábor közös metszete felé. Istvánnal a Galaktikás idők óta ismerjük egymást - mindent elmond róla, hogy ezzel együtt előre, külön-külön rákérdezett nálam és Csanádnál, nem bánjuk-e. Nem bántuk, és nem bánjuk ma sem.

Én speciel annyira nem, hogy van még a levegőben egy közös projektünk.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@András: az a project lenne a magyar fantasy regények "Expendables"-e. big_smile

Wyrd bið ful ãræd.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Tisztelt András!

Ha esetleg volna kedved és időd szívesen olvasnék az önéletrajzod helyén levő felsorolás helyén egy saját magad által írt önéletrajzot lásd Kornya Zsolt és a párnapos cherubion honlap írói mintájára.

Meg talán a többi írót is meg lehetne noszogatni hisz hiába a 3 hetes előny a cherubionosok előnybe kerültek.


Káosz Yneven, avagy Gorduin Worlukon meg tényleg érdekes lenne, én elolvasnám.

Utoljára Tograh Silur szerkesztette (2010.12.02. 11:09:12)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Tograh Silur: nem vagyunk egyformák. Én Moldovával együtt vallom, hogy az írónak egy igazán érdektelen témája van: önmaga. Mindazt, amit rólam az említett felsorláson kívül tudni érdemes, a szövegeim sokkal jobb hatásfokkal mondják el.

Ami a többi szerzőt illeti, a DV csak kérni tudja őket, noszogatni nem. Az előbbinek idővel talán lesz foganatja is. Számomra novum, hogy verseny folyik a két oldal között - ha így van, én biztosan nem veszek részt benne.

Az Istvánnal közös projekt - ha megvalósul - nem az univerzumok összenyitásán alapul majd. Mindketten tudjuk, hogy inkompatibilisek.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@András: nem a szereplők lennének a sztárok...:)

Wyrd bið ful ãræd.