Az új M.A.G.U.S. szerepjáték rendszer iránt érdeklődők, figyelem!

Múlt hét szombaton, április 22-én a Könyvfesztiválon egy rövid tájékoztatást követően remek, több órás beszélgetésekkel hosszú idő után végre megtörtént az első konkrét kiadó lépés a M.A.G..U.S. szerepjáték életében. Az alkalmat hivatalosan a tesztelők jelentkezésére szántuk, de természetesen tisztában voltunk azzal, hogy a – teljesen jogos és érthető – kíváncsiság messze túlmutathat ezen. Be kell valljuk, hogy itt a feltételes mód nem véletlen: mi is reméltük, hogy az elmúlt évek hányattatásai nem okoztak gyógyíthatatlan károkat, de az érdeklődés így is minden reményünket túlszárnyalta. Élőben is sokan eljöttetek, és más csatornákon is rengeteg érdeklődés, támogatás, és felkínált segítség jött.

Aki ott volt, láthatta, hogy igyekeztünk extra óvatosan fogalmazni, és az üres ígérgetéseknek elkerülni még a látszatát is. Ez nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk mi is megosztani mindent, ami már elkészült, ami el fog, amiért dolgozunk és amiben hiszünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy ezt csak kiemelt körültekintéssel lehet csinálni. Ez innentől számunkra elvi kérdés – és ez olyasmi, amit itt és most szeretnénk hangsúlyozni.
Ezzel a szerepvállalással a DV elkötelezte magát a M.A.G.U.S. szerepjáték kiadása mellett – ez lenne az első, fontos pont. A második pedig az, hogy mi mindig is a mértéktartó jelenlétben hittünk, hogy mindig az érdemi munka a lényegi infó, a többi csakis erre épülhet. Inkább mindig kevesebbet mondunk és mutatunk, de megmaradunk a biztosabb lépések mellett. Ezt nyilván sokféleképpen lehetne csinálni, de számunkra ezt jelenti a felelősségteljes hozzáállás.

Ami biztos: részünkről minden okkal történik. Van egy konkrét víziónk, ami szerintünk egy működőképes és reményeink szerint jó vízió. Ehhez szeretnénk tesztelői segítségetek kérni, mert úgy gondoljuk, hogy közösen sokkal jobb játékot tudunk alkotni.
Azt sajnos nem ígérhetjük, hogy tökéletesen fogjuk csinálni, de azt igen, hogy az elkötelezettségben részünkről nincs hiány – és ott lesztek ti, kedves Tesztelők, hogy figyelmeztessetek, segítsetek.

Azért külön elnézésetek kérjük, hogy a korábban beígért tájékoztató és a szombaton említett online jelentkezési lehetőség meghirdetése így elcsúszott – a mi részünkről őszintén sajnáljuk a közbejött (előre nem látott és nem kalkulálható) technikai problémákat. Ez a megoldás még messze nem az, amit szeretnénk (a M.A.G.U.S. rég megérdemelne már egy kellően átgondolt, szenvedélyes alapossággal készített, hivatalos honlapot – és lesz is ilyen, de csak idővel), viszont most fontosabb az információáramlás.

És aki esetleg lemaradt volna a szombati, könyvfesztiválos alkalomról és hírekről, annak az alábbi bejegyzést ajánljuk, del Necro kalandozó kolléga remekül összeszedett benne mindent, amiről szó esett (amit külön köszönünk neki így utólag is!):

http://kronikak.hu/2017/04/25/m-jovojerol-delta-vision-reszerol/

 

A TESZTELÉS FOLYAMATÁRÓL

A tesztelés konkrét fázisai a következőképpen alakulnak:


MKK Alfa 1:
Tesztanyag: nyers munkaverzió (szerkesztetlen, lektorálatlan)
Várható kezdés: május első hete (erről pontos tájékoztatás később)
Tesztelés időtartama: 2 hét x2
Feladata: gyors, koncepcionális visszajelzések a szabályrendszerről
Létszám: maximum 6 fő

 

MKK Alfa 2:
Tesztanyag: nyers munkaverzió (szerkesztetlen, lektorálatlan)
Várható kezdés: június második hete
Tesztelés időtartama: 2 hét x2
Feladata: koncepcionális visszajelzések a szabályrendszerről
Létszám: 2 csapat, maximum 10 fő

 

MKK Béta 1:
Tesztanyag: átdolgozott munkaverzió (szerkesztetlen, lektorálatlan)
Várható kezdés: Július második hete
Tesztelés időtartama: 2 hét x2
Feladata: szabályrendszeri hangolás
Létszám: 4 csapat, maximum 20 fő 

MKK Béta 2:
Tesztanyag: részlegesen szerkesztett, lektorált
Várható kezdés: augusztus második hete
Tesztelés időtartama: 2 hét x2
Feladata: szabályrendszeri finomhangolás
Létszám: 6 csapat, maximum 30 fő

A tesztelőket célirányosan fogjuk kiválasztani, az adott feladatoknak megfelelően. A sok évnyi játékosi és mesélői tapasztalat, és más rendszerek ismerete nyilván sok mindenben előnyt jelenthet, de törekedni szeretnénk a több, eltérő nézőpont adta teljességre, így minden fázisban választani fogunk játékosi-mesélői vonatkozásban fiatalabbnak számító tesztelőket is. Adott esetben még az is elképzelhető, hogy első körben kisebb csoport kerül kiválasztásra, és közöttük külön egyeztetés után szűrünk.

 

JELENTKEZÉS

Jelentkezni a bejegyzés végén található kérdőív kitöltésével lehet. Fontos, hogy a válaszokat kizárólag (!) a  magus@deltavision.hu címre várjuk, csak így lehet számunkra is kezelhetőbb a jelentkezések iktatása.

Az első körös (Alfa 1) teszteléshez május 3-ig lehet jelentkezni. Az érdeklődéseket ezután is szívesen fogadjuk, de akkor már csak a következő fázisokban nyílik becsatlakozási lehetőség.

 

KÉRDŐÍV

- Név:
- Becenév (ahogy online ismerhetünk): 
- Életkor:
- Email cím (mindenképpen külön írd ide légyszíves, mert úgy egyszerűbben másolható):
- Hány éve játszol szerepjátékokat?
- Milyen játékokkal játszottál már?
- Van mesélői tapasztalatod? 
- Nagyjából hány történetet meséltél már? 
- Milyen rendszerekben van mesélői tapasztalatod?
- Mikor kezdtél M.A.G.U.S.-t játszani?
- Mely M.A.G.U.S. szabályrendszer verziókat ismered?
- Ha van M.A.G.U.S. mesélői tapasztalatod, akkor hány M.A.G.U.S. mesén vagy túl? 
- Mely tesztekben tudnál elkötelezetten és teljes időráfordítással részt venni? (Alfa1, Alfa2, Béta1, Béta2)

 

További tájékoztatás a tesztelők kiválasztásakor várható!

És mivel a hagyomány megkívánja, a legkevesebb, hogy ezt az első nyitást illő módon zárjuk.
A’frad!
Raon