Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Greg Keyes: Hollóisten - I. kötet

Hollóisten (1. kötet)

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A roppant Folyam, ez a hatalmas és éhes isten a hegyektől a távoli tengerig kanyarog, és a földek, amelyeket érint, az uralmát nyögik. Erejének senki sem állhat ellen: minden más istent és szellemet felfalt, vagy elűzött a maga közeléből. Ám a pusztákon, ahol már nincs hatalma, csak úgy nyüzsögnek a kisebb-nagyobb természetfölötti lények, szellemek és lelkek.

E veszélyes és idegen földre menekül a Váltott Isten elől saját lánya, Hezsi, a nhóli hercegnő, hogy a síkság vad nomádjai között végre szabad lehessen. De a Folyam visszaköveteli őt: minden erejét és ravaszságát összeszedve arra tör, hogy ismét hatalmába kerítse.

Perkart, a pásztorok népéből származó ifjút végzete ugyancsak a Váltott Istenhez köti: szerelmének, a forrásúrnőnek megesküdött, hogy végez a Folyammal. S bár a kardját istenek kovácsolták, jól tudja, vállalkozása mennyire lehetetlen és reménytelen.

Ők ketten csakis a Hollóisten segítségével győzhetnék le a Folyamot – a Holló azonban kétszínű és álnok; aki benne bízik, csupán még nagyobb veszélynek teszi ki magát...

A Váltott Isten gyermekeiszínpompás, gazdag világán istenek és halandók vetélkednek egymással a hatalomért – Greg Keyes könyvciklusa a felnőtt, értékteremtő fantasy alapműveinek egyike.

Megjelenés: 2010.11.25.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Greg Keyes
Fordító: Tamás Gábor
Borítófestő: Tom Kidd
Terjedelem: 312 oldal
ISBN szám: 978 963 9890 82 4
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Könyvismertető írta profunduslibrum.blogspot.hu

  A könyvre nagyon sok jót lehet tehát mondani, de azt talán nem, hogy őrült száguldás lenne az elejétől a végéig. Főleg az első rész első fele kifejezetten lassú, több leíró résszel, kevesebb történettel. Ez a részletes, lusta, folyami lassúsággal hömpölygő elbeszélési mód viszont segíti az átélést, így könnyen a szereplők mellé képzelhetjük magunkat.

  A regény első része is teljes, kerek történet, szóval ha van olyan, aki csak belekóstolna egy könyv erejéig Keyes írói stílusába, az akkor is egy lezárt történettel lesz gazdagabb, ha csak az első könyvet olvassa el. De nem így lesz, szólok előre…

  Kinek ajánlom:
  – az egyedi, stílusos, a megszokottól kicsit komolyabb szórakozást nyújtó fantasy-k rajongóinak
  – akik szeretik a regékbe illő témákkal gazdagon átszőtt írásokat
  – olyan madarászoknak, akik meg tudják különböztetni a hollót a varjútól

  A teljes ismertető itt olvasható:
  http://profunduslibrum.blogspot.hu/2014/01/greg-keyes-holloisten-i-ii.html


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!