Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Dan Simmons: Káli dala

Káli dala

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

Részletek

Robert Luczak egy eltűnt indiai költő kéziratának nyomában érkezik Kalkuttába. Kutatásai Káli ősi kultuszához vezetik, amely halállal hódol istennőjének. Luczakot magát és családját is elsodorja az egész világot fenyegető erőszak hulláma, Káli dala.

Előszó

A képzelet mesterei sorozat a műfaj hazánkban kevésbé ismert avagy elhanyagolt, újító-teremtő íróit és a spekulatív és magasiroda-lomra hatást gyakoroló darabjait mutatja be. A feltörekvő nemzedék úttörő munkái mellé a spekulatív irodalom régi mesterműveit is beválogattuk, közéjük tartozik Dan Simmons első regénye, amely 1986-ban elnyerte a World Fantasy díjat, és a természetfeletti horrorirodalom egyik klasszikusa.
Az emberiség egyik legősibb és legerősebb érzelme a félelem, azon belül is az ismeretlentől való rettegés. A fényen túli sötétség és a veszély mindig kéz a kézben jártak; az idegen világ veszedelmekkel és balszerencsével teli. Ha a rettegés és gonosz érzetéhez még a kíváncsiság és ámulat érzése is párosul, nem csoda, hogy a rémtörténetek megvetették lábukat az irodalomban, és más műfajokban tevékenykedő írók is olykor különös és félelmet keltő írásokat adnak ki kezük közül.
A horror ismérve, hogy nyugtalanítja, megrémíti vagy elborzasztja olvasóit – és mint ahogy a gyerek is a rettegett pince ajtajához merészkedik, hogy izgatott borzongással letekintsen, ezen irodalmi kategória hívei is a biztonságos hátborsódzás érzését keresik. Nem könnyű feladat ezt az igényt kiszolgálni, mert az érzelmekre építő írás könnyen túlzásokba esik; a mindig épp a fénykörön túli fenyegetés érzetének megőrzése és a rettegés kiváltójának felfedése közti pengeélen táncolás a valóban nagy horrorírók egyszerűnek tűnő, ám valójában nagy írói fegyelmet igénylő kézjegye.
A képzelet mesterei ezúttal sötét színnel bővíti a spekulatív irodalom palettáját: a magyar nyelven megjelenő horrorirodalom egyik régi adósságát törlesztjük ezzel.

Megjelenés: 2007.02.27.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Dan Simmons
Fordító: Kleinheincz Csilla
Borítófestő: Bükkössy Beatrix
Terjedelem: 280 oldal
ISBN szám: 978 963 9679 24 5
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!