Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Piers Anthony: Khton

Piers Anthony: Khton

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Khton – a pokolbolygó, a kárhozottak világa, az emberlakta univerzum legszörnyűbb fegyenctelepe, ahol a javíthatatlan bűnözők életfogytig robotolnak a föld alatti gránátkristály-bányákban, egyetlen általuk választott felszerelési tárggyal, a szabadulás minden reménye nélkül. Aton, az arisztokrata telepescsalád sarja egy tiltott szerelem miatt kerül ide – ha ugyan szerelemnek lehet nevezni azt a kéjvágy és gyűlölet között ingadozó érzést, mely a gyönyörű, titokzatos szirénhez fűzi, akit sem megszerezni nem képes magának, sem megszabadulni tőle. Amikor alászáll az alvilágba, Aton nem fegyvert vagy szerszámot visz magával, hanem egy könyvet, vezérlő kalauz gyanánt. Ifjúkori naivitása rég a múlté, a világűrben átélt viszontagságok keménnyé és viharvertté edzették; s bár a Khton mélyéről köztudomásúlag nincs menekvés, neki föltett szándéka, hogy megszökik és szembenéz a rejtélyes szépséggel, akinek végzetes és érthetetlen vonzereje ide juttatta őt…

Mítosz és költészet, kalandregény és szimbolizmus ötvözete – olyan erőteljes, hogy szinte szétveti a könyvet, de művelt, eredeti és szórakoztató.

Publishers Weekly

Megjelenés: 2012.08.29.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Piers Anthony
Fordító: Sárközy Gergely
Borítófestő: Kovács Péter
Terjedelem: 280 oldal
ISBN szám: 978 615 5161 44 5
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Könyvismertető írta konyves.blog.hu

  A Khton jó eséllyel pályázhat a minden idők legnyomasztóbb szerelmi története címre. Tele van forró szenvedéllyel és csillapíthatatlan vággyal, és ezeket folyton sötét megszállottság, kegyetlen tragédia és hatalmas kétségbeesés ellenpontozza. Szóval, ne hidd, hogy csak mert a Khton a szerelemről szól, valamiféle lányregényt tartasz a kezedben. Piers Anthony mitikus erejű sci-fi eposza egy sorsdráma az übermensch legyőzetéséről, egy szenvedéstörténet, átvitt, és félig-meddig szó szerinti értelemben is vett pokoljárás, amiben az irodalmi igényesség találkozik az egzotikus kalandsztorik elemeivel, a tudományos fantasztikum a brutális erőszakkal és a már-már explicit szexszel, a szimbolizmus a ponyvával. Nem könnyű olvasmány, de akár befogadod, akár elutasítod, mindenképpen egyedi élményben lesz részed.

  A teljes ismertető itt olvasható: http://konyves.blog.hu/2013/04/06/piers_anthony_khton_a-

 2. Könyvismertető írta profunduslibrum.blogspot.hu

  Bevallom, a könyvet nem aprólékosan elemezgetve olvastam. A nyilvánvaló utalásokat persze óhatatlanul észrevettem, de biztosan elhibáztam pár rejtettebb sugallást vagy mitológiai párhuzamot. Azonban a valóban folyamatosan pörgő események, amik folyamatosan adrenalinfröccsökkel láttak el - a két idősík közül a barlangban élő Atonról szóló részek azért jobban érdekeltek, mint a szerelmét elszántan bolygóról-bolygóra üldöző Aton története -, vagy a szerző fantáziájából a papíron megelevenedő bolygók, lények és helyszínek elapadhatatlanul özönlő csodái - a hví, az igaz szerelmet igazoló virág kiötlése például parádés tett, nagyon tetszett - lankadatlanul mozgásban tartották lelki szemeimet. Szórakozni akartam és könnyedén sikerült is célomat elérni ezzel a könyvvel, amely majd minden szempontból beváltotta a hozzá fűződő reményeimet. Úgy gondolom, hogy a science-fiction kedvelők mellett a kalandregények és a rémirodalom kedvelői is megtalálhatják benne a számításukat. Én mindenesetre maradok Piers Anthony további könyveire is.

  Teljes ismertető:
  http://profunduslibrum.blogspot.hu/2012/12/piers-anthony-khton.html


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!