Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Orson Scott Card: Vándorlegény

Orson Scott Card: Vándorlegény

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Alvin Miller, vándorkovácsként és Teremtőként tér vissza családjához, ahol megpróbálja kamatoztatni tudását és Teremtésre tanítani az embereket, hogy segítsenek neki elérni a célját: felépíteni a Kristályvárost. Hamarosan azonban az emberi gyarlóság miatt távozni kénytelen és újból Hatrack városában köt ki, ahol egykori féltékeny mestere hamis vádjai miatt börtönbe zárják. Egy fiatal angol ügyvéd, Bizony Cooper segíthet neki fényt deríteni az igazságra az ördögi tehetségű Daniel Webster ellenében. A szövevényes vádak mögött a Teremtés ellensége, a Pusztító lapul, aki minden követ megmozgat, hogy a Teremtő ne kerüljön ki élve a bíróságról, miközben Alvin féltékeny öccse Párizsba utazik, hogy Napóleontól tanuljon.

Orson Scott Card alternatív történelmi regénye a XVIII-XIX. századi, frissen függetlenné vált Amerika mágikus világába vezeti az olvasóját, ahol a ráolvasások, bűbájok és igézések a mindennapi élet részei, ahol George Washingtont felségárulásért kivégezték, amiért nem volt hajlandó Jefferson ellen vezetni a seregét, az angol restaurációt meghiúsító Cromwell a déli rabszolgatartó kolóniákra száműzte a Stuartok királyságát, ahol még csak gyermekcipőben jár az Egyesült Államok, és ahol Benjamin Franklint kora legnagyobb varázslójaként tartják számon.

Megjelenés: 2015.02.19.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Orson Scott Card
Fordító: Horváth Norbert
Borítófestő: Kovács Péter
Terjedelem: 448 oldal
ISBN szám: 978-963-395-069-2
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Könyvismertető írta ekultura.hu

    "zeretem, ahogy Orson Scott Card az emberekről ír. Ahogy a gyarlóságok és bűnök mögött felbukkan néha a jóság, ahogy még a legnagyobb gazfickónak is jár a megbocsátás. Nincsenek illúziói, pontosan tudja, milyenek vagyunk, ám pont ezért belénk lát: nem csak a felszínre koncentrál. Persze az már eddig is tökéletesen látszott, hogy mennyire ismer és ért minket, hogy mennyire nem fél tükröt tartani elénk – mostanra azonban mintha egy kicsit kitolta volna a határokat, egy kicsit stilizáltabban jelenne meg mindenki. Mintha Alvin változásával együtt mi is szélsőségesebben látnánk az embereket: akik még mindig lehetnek jók és rosszak is, de mintha jobban elválna egymástól a két „kategória”. Egyre kevesebb a „szürke zóna”, egyre inkább meglátjuk az emberek mögött a valódi személyiségüket. De hát ezt próbálta Alvin is megtanítani, úgyhogy igazán nem panaszkodhatunk."

    Teljes ismertető az ekultura.hu-n:
    http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2015-05-09/orson-scott-card-vandorlegeny


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!