Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Richard A. Knaak: Tűzrózsa

Richard A. Knaak: Tűzrózsa

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Az élőhalottak seregének legyőzése után Golgren az ogrék vezére lett, de a pozíciója megszilárdítása érdekében segítségre van szüksége – olyan segítségre, amit csakis a legendás ősök, a nemes ogrék mágikus-misztikus ereklyéjétől kaphat meg.

A Tűzrózsát a tűz és az alkímia istene teremtette, birtokosa mindenki másnál nagyobb hatalom birtokába kerül. Golgren nagykán számára világos, mit kell tennie, gondot csupán az jelent, hogy nem csak ő ismeri a legendát, nem ő az egyetlen, aki bármi áron meg akarja szerezni a Tűzrózsát. 

Megjelenés: 2013.11.12.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Richard A. Knaak
Fordító: Szántai Zsolt és Szántai Zita
Borítófestő: Duane O. Myers
Terjedelem: 344 oldal
ISBN szám: 978 615 5314 90 2
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Erdélyi István

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. A könyv második felében már sokkal jobban élveztem a sztorit. A végkifejlet pedig érdekfeszítő és izgalmas befejezést sejtet. Ötös. írta Darth Revan

  Richard A. Knaak: Tűzrózsa
  Az Ogre titánok trilógia második része. A cselekmény ott folytatódik, ahol az előző kötet abbamaradt. A cselekmény nem volt végig olyan dinamikus, mint számítottam volna rá, de a konfliktust a kötet második felében sikerült elmélyíteni.

  [spoiler] Az Ogre Titánok körében bekövetkezett hatalomváltás után Safrag mozgásba lendítette az eseményeket. A Tűzrózsa megszerzése körül bonyolódik a cselekmény egy része. A másik fontos rész: Golgren hatalmának elvesztése. Árulások tömkelegét láthatjuk. Sejthető, hogy a Titánok állnak a háttérben, de csak a végén kapunk erre megerősítést. Golgren hívei megpróbálnak helytállni, de az árulók ügyesebbek. Több váratlan fordulat is a cselszövőkhöz kötődik. A Wargroch-csal és a Khleeg-gel kapcsolatos történések kifejezetten megdöbbentettek. Golgren ellenségeinek előrenyomulása nem mindig volt érdekfeszítő. Golgren, Idaria és Safrag a Vipera völgyében haladnak a Tűzrózsa felé. Sirrion közbelépése tetszetős történeti elem. Sirrion a tűz és alkímia istenének ábrázolása, valahogy Weis és Hickman istenábrázolására emlékeztetett. Tyranos, Stefan és Rés, a vízköpő szintén izgalmas kalandokat éltek át. Tyranos továbbra is titokzatos, motivációi nem ismertek, csak halvány utalásokat kaptunk a múltjára, melyből számomra nem sok minden derült ki. Remélem a harmadik kötetben ez bővebb lesz. A Vízköpők Ura is belelendül a történet alakításába. Ő a legrejtélyesebb figurája a sztorinak. Ha minden igaz mindenkit kihasznál a manipulál. A Tűzrózsa a Titánok kezében sorsfordító lehet nem csak az ogrék, de talán egész Krynn számára. [/spoiler]

  A könyv második felében már sokkal jobban élveztem a sztorit. A végkifejlet pedig érdekfeszítő és izgalmas befejezést sejtet. Ötös.

 2. Némileg többet vártam írta Razor

  Ennél némileg többet vártam a második résztől…
  A kötet elején kicsit éreztette magát, hogy egy év telt el az előző rész megjelenése óta, de szerencsére Knaak csöpögtetett elég információt, hogy hamar fel tudjam venni újra a fonalat, ami aztán haladt is, meg nem is. Az eseményeket lényegében pár mondatban össze lehetne foglalni, annyira nem haladtunk előre. Mellékágakon persze történtek érdekes dolgok, de ezek csak újabb kérdéseket vetettek fel, amik a végén már egy kissé bosszantottak csak. Szintén zavaró volt egyes karakterek eltűnése/máshol felbukkanása, látszólag magyarázat nélkül. Mi a manó ez a teleportmánia? A harmadik résznek sok kérdésre kell választ adnia…
  (Ja és a regény befejezése után sem jöttem rá, hogy a borító jobb szélén álló alak ki akar lenni. Tippem lenne, kinek szánta a rajzoló…)


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!