Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Edo von Belkom: Lord Soth

Lord Soth

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Élt egyszer egy nagyszerű harcos, akit azonban féltékeny szenvedélyek fűtöttek, és elhanyagolta lovagi kötelességeit, ezért végül elveszített mindent, ami kedves volt neki – a szerelmét, az életét, a lelkét is. Az ő meséje kirándulás a sötétségbe és a pokolba.
Lord Sothnak hívták. Ez az ő története.
Loren Soth számtalan vitéz és nemes cselekedetet vitt véghez, ezért Solamniai Lovagként kiérdemelte a rend legnagyobb megbecsülését. Szíve tiszta volt, és látszólag lelkét sem feketítette be semmi.
Vannak, akik szerint a büszkeség ásta alá Soth jó szándékát. Mások szerint a vágy, megint mások azt mondják a kapzsiság. Csak ő tudja egyedül, mi az, ami miatt tönkretett mindent, amit szere tett.
Jóvá akarta tenni bűneit, ezért elvállalta Paladine istenség küldetését: útját kell állnia az istari papkirálynak, aki isteni hatalmat követel a Krynnt vigyázó istenségektől… Ha ezt megteszi, megakadályozhatja az Összeomlást.

Megjelenés: 2004.03.03.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Edo von Belkom
Fordító: Zarándy Beáta
Borítófestő: Jeff Easley
Terjedelem: 352 oldal
ISBN szám: 963 9474 76 2
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Nagyon jó írta Grace

  Érdekes és jó volt megismerni Soth háttértörténetét. Tetszett.

 2. Egy jó könyv volt, lehetett volna egy kicsivel jobb is. Négyes. írta Darth Revan

  Edo van Belkom: Lord Soth

  Akik olvasták már a Dragonlance univerzum alapkönyveit, azok már ismerhetik Lord Soth, az elátkozott solamniai lovag történetét, hisz az alapsztori több Dragonlance regényben is megtalálható röviden. Edo van Belkom regénye ezt a tragikus és borzasztó történetet meséli el hosszabban. Ami érdekes volt számomra az az eddig ismeretlen karakterek nevei voltak. Korinne úrnő volt Loren Soth első felesége, Isolde Denisse volt a másik. Soth eddig ismeretlen lovagtársai is kaptak neveket.

  [spoiler]

  Lord Soth ígéretes lovagi pálya előtt áll, hőstettei alapján ő lehetne kora Humája. Ám apja múltjának becstelen tettei sötét árnyékot vetnek jövőjére, ezért atyja, Ayknell Soth kérésére Soth egy Caradoc nevű lovagtársát megkéri, hogy ölje meg féltestvéreit. Ez a bűn rányomja a bélyegét Loren Soth jövőjére is. Bár az ifjú lovag mindent megtesz, hogy tiszta lappal indítson, mégis ahogy halad előre a cselekmény egyre borzalmasabbnál, borzalmasabb tettek következnek. Korinne, Soth első felesége nem tud gyermeket adni férjének, ezért egy boszorkányt kér meg, hogy segítsen neki. A banya végül is megadja a nő szívének vágyát, ám figyelmezteti, hogy a magzat hordozni fogja apja tetteinek sötét lenyomatát. A csecsemő torzszülöttként jön a világra, ezután Soth végez Korinne-nel és a gyermekkel. Az elf leány, akit még Korinne gyermekének születése előtt ment meg, Isoldének hívják. Loren szerelmes lesz Isoldéba, gyógyulása után sem akarja elengedni. Miután Korinne meghalt, Soth elveszi Isoldét. Az elf leány nem akarja elhinni, hogy férje milyen gaztetteket követett el, még azután sem, hogy Sothot bíróság elé állították, elítélték és megszökött. Soth egyetlen reménye az a látomás, melyet Isolde révén az istenektől kap: meg kell állítania az istári papkirályt, aki az istenekkel egyenrangú hatalmat akar. Soth útra kel, de a rejtélyes elf lányok elhitetik vele, hogy Isolde becsapta és mindenkivel megcsalta. Soth dühödten tér vissza, ezután jön az Összeomlás, a kastály lángolni kezd, Isolde és férjétől született gyermeke a lángokban meghal. Isolde halála előtt még elátkozza Soth-ot akiből a tűzvész után élőhalott halállovag válik.

  [/spoiler]

  Borzasztó a történet abból a szempontból, hogy nem kevés kín, szenvedés és szörnyűség tarkítja. Ismertem a történetet, ezért nem lepődtem meg az eseményeken, de részleteiben olvasni mégis meghökkentő volt. Isolde szemszögéből szívesen láttam volna még. A papkirály ábrázolás is érdekes volt. Bár rég olvastam a Pierson -féle trilógiát, mely részleteiben foglalkozik Istarral, de a Lord Soth papkirálya sokkal őrültebbnek és fanatikusabbnak tűnt számomra. Egy jó könyv volt, lehetett volna egy kicsivel jobb is. Négyes.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!