Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

R.A. Salvatore: Maestro

R.A. Salvatore: Maestro

Készleten

3990 Ft

Részletek

Ősfenevad

Be kell vallanom, hogy sok minden aggaszt.

Azt állítod, hogy ismered a szörnyet, de mennyire ismered valójában
ezt a lényt, ezt a lélegző vulkánt?

Lehasadó fattyaival már találkoztál, a kérgét már megérintetted,
de még nem álltál vele szemtől-szemben.

Beszéltem erről Gromph ősmágussal, és egyezik
a véleményünk.

Közvetlen közelről kell belenézned az ősfenevad szemébe.

Elé kell állnod, hagynod kell, hogy még több titkot
fedjen fel előtted.

Talán ez az egyetlen esélyünk rá, hogy felélesszük
az ősi mágiát, amellyel ott tarthatjuk a verem alján.

Megjelenés: 2017.06.27.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: R.A. Salvatore
Fordító: Vitális Szabolcs
Borítófestő: Aleksi Briclot
Terjedelem: 504 oldal
ISBN szám: 978-963-395-235-1
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Barsiné Gál Erika

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Salvatore méltó zárást készített Drizzt legendájához. A Maestro-ban olyan kihívások elé állítja a főhősöket és olyan helyzeteket teremt, melyek korábbi regényeiben nem fordultak elő. Remélem a Hősben is lesznek még meglepetések írta Darth Revan

  R. A. Salvatore: Maestro
  Az utolsó előtti Drizzt regény. Az előző kötetekhez hasonlóan itt is több szereplő kap központi szerepet, de azért mégse jutott mindenkinek hely. Ami jó: Drizzt a könyv végén óriási szerephez jut, minden korábbi regénynél fajsúlyosabb a cselekedete. A Sötételf-trilógia óta nem volt ennyire jelentős fókuszban. Sőt, talán még ott se. A Maestro-ban már kevesebb a felvezető szerep, szépen történnek a nagyszabású események.
  [spoiler]
  Cattie-brie egy fura és különc varázsló szövetséget hoz össze a Misztika Vendégtornyának újjáépítéséhez. Harpell-ek, sárkányikrek, felhőóriás, Gromph, sötételf ősmágus és még a netheri árnyak sem maradnak ki. Cattie-brie ereje hihetetlen, meglátogatja az Ősfenevadat, képességei egyre erősödnek, még Gromph-ot is ki tudja cselezni. Cattie-brie és Gromph viszonyának alakulása az egyik kedvenc szálam, a sátorban történt beszélgetésüket nagyon szerettem. Az újjáépítéshez kell majd az Ősfenevad, így elég érdekes lesz majd a harmadik könyv ezzel foglalkozó része. Jarlaxle, Drizzt és Entreri elindulnak Mélysötétbe, Dahlia kiszabadításáért. A Faerzress elvékonyodó hatása miatt Drizzt és Entreri majdnem megőrülnek. Főleg Drizzt-re fejti ki rossz hatását. A Do’Urden házban való bolyongása az egyik leghangulatosabb jelenet a Sötételf-trilógia óta. Demogorgon még mindig szabadon van, szabadon járnak-kelnek a démonok Mélysötétben. A nagyasszonyanyák közül a Merlarnok és a Hunzrinek az újjáélesztett Do’Urden ház elpusztítására készülnek és Quenthel ellen szőnek összeesküvést. Drizzt-éknek versenyt kell futni az idővel, hogy időben kiszabadíthassák Dahliát. Az ifjú Yvonnel mágia segítségével felnő, majd átveszi az irányítást a Baenre-ház felett. Yvonnel manipulációi vezetnek el Drizzt-ék sikeres támadásához a Merlarn-ház ellen, Drizzt és Tiago utolsó párviadalához. A csúcspont az volt, mikor Yvonnel utasítására Menzoberranzan minden mágiájával és fegyverének erejével, az agyszívók segítségével felruházták Drizzt-et, így hősünk olyan isteni erőre tett szert, amivel egy isteni lényt is képes megölni. Végre Tiago elnyerte méltó büntetését, e mellett a felerősített Drizzt sikeresen végzett Demogorgonnal. Lolth ezúttal nem szerepelt, de céljainak egy része világossá vált. Yovennel viszont még tervez valamit. Úgy tűnik az őrület nem múlt el teljesen Drizzt elméjéből és ennek lesz hatása a zárásra.

  [/spoiler]

  Salvatore méltó zárást készített Drizzt legendájához. A Maestro-ban olyan kihívások elé állítja a főhősöket és olyan helyzeteket teremt, melyek korábbi regényeiben nem fordultak elő. Remélem a Hősben is lesznek még meglepetések. Ötos.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!