Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Benjamin Rascal & John Caldwell: Orkháború - Mennydörgő robaj

Orkháború - Mennydörgő robaj

Készleten

Normál ár: 2198 Ft

Kedvezményes ár: 1868 Ft

Részletek

Aranykéz Ghotagrom, a Legfőbb Kerítő fényűzően él Gogroomarban, aranytetős palotájában; díszes ruhákban páváskodik, értékes borokat vedel, tüzes szajhákat ölel; mázsaszám. Telik minderre abból a vagyonból, amit tíz éve, Groomar ostromát követően zsarolt ki a Káosz visszavonuló hadaiból. Akkor még ifjú volt, tetterős - és elég naiv ahhoz, hogy azt higgye, megúszhatja...

Csakhogy Soldron Seliar, az Átokúr - a legrettegettebb Káoszpüspök -, a megsarcolt seregek ura most benyújtja a számlát. Ghotagrom kénytelen feladni egyhangú, tespedt életét. Az Átokúr parancsára elindul, hogy egyesítse a leghatalmasabb északi ork törzseket - a Gonosz Agyúakat, a Vágott Fülűeket, a Vascsizmákat, a Fekete Karmokat -, és százezres sereget gyűjtve délnek vonuljon, hogy letaszítsa trónjáról Grooms Evilági Helytartóját, a szeszélyes és zsarnoki Kerangort, minden orkok nagykodóját. Heroikus küzdelméhez támogatókat és ellenségeket bőségesen talál...

Benjamin Rascal és John Caldwell a legjobbjukat hozzák ebben a rendkívül fordulatos és izgalmas, némi humorral fűszerezett, gazdagon illusztrált, kétkötetes műben, mely minden bizonnyal a Káosz-ciklus egyik legkiemelkedőbb darabja.

 

Megjelenés: 2011.09.13.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Benjamin Rascal & John Caldwell
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 448 oldal
ISBN szám: 963 9566 43 8
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Háborús fantasy, de nem az unalmas fajtából írta Razor

    Az orkokat a standard fantasyben általában a buta, legyakandó ellenfélként tartják számon. Vannak azonban világok, ahol jelentősebb szerepet játszanak, ilyen pl. Worluk is.
    Az általam eddig olvasott kötetekben többnyire mellékszereplőként bukkantak fel, itt viszont egyből kaptam egy rakásnyi főszereplőt a fajtájukból, akik közül aztán egyiket-másikat szépen lassan megkedveltem. Hiába, a jó író(k) még az első látásra legellenszenvesebb figurákat is meg tudják kedveltetni az olvasóval :)
    A regény nagy része az Északi Sereg toborzásáról szól, így aztán elég részletes bepillantást kapunk a különböző orktörzsek szokásaiba, élet és harcmodorába. Szerencsére különösebb előismeret nem kell a regényhez, így bátran ajánlom minden fantasykedvelőnek a regényt, főleg ha már unják az ember/(sötét/fél)elf/törpe főszereplőket.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!