Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Ősi Jel

Ősi Jel

Készleten

13490 Ft

Részletek

A dimenziókon túli Gonosz itt van a múzeumban!

A látogatókat mindig is az ősi leletek és furcsa ereklyék kollekciója csábította; azonban most, 1926-ban tereken és időkön túli, elképzelhetetlen borzalmak azon igyekeznek, hogy az ereklyék segítségével betörjenek világunkba. Ha sikerrel járnak, az emberiségre teljes pusztulás vár. Az óra mindjárt elüti az éjfélt... de egy maréknyi merész nyomozó kétségbeesetten keresgél a márványfalú termekben. Azt a legendás szimbólumot keresik, ami megvédheti a világunkat: az Ősi Jelet...

Az Ősi Jelben 1-8 játékos nyomozóként harcol egy Mérhetetlen Vénnel – egy olyan elképzelhetetlen hatalmú lénnyel, aki a dimenziók közötti űrben rejtőzik. Speciális kockáikkal dobálózva a nyomozók átkutatják a múzeumot, mivel nyilvánvalóan ez a hely a megmagyarázhatatlan események fókuszpontja. Ha elég bátrak és ügyesek, jutalomra lelnek, legfőképp Ősi Jelekre: ezekkel a titokzatos szimbólumokkal lepecsételhetik a Mérhetetlen Vén lakhelyét, megnyerve így a játékot. Az óramutatók azonban kérlelhetetlenül járják a maguk útját, és minden éjféllel közelebb kerül a Mérhetetlen Vén ahhoz, hogy felébredjen világunkban. Ha a nyomozók túl sokat késlekednek, a Mérhetetlen Vén megjelenik, és akkor az emberiség szinte bizonyosan megsemmisül.

Az Ősi Jel kooperatív játék, 1-8 játékos részére, 14 éves kortól. A H. P. Lovecraft inspirálta, félelmetes nyomozás 1-2 óra alatt játszható le.

Megjelenés: 2019.03.14.
Kiadó: Delta Vision
Játékosok száma: 1-8 fő
Korosztály: 14 éves kortól
Játékidő: 1-2 óra
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Az élmény és a tokenek írta Gedrick

  A Rettegés Arkhamban társasjáték után könnyednek, egyszerűnek érzem az Ősi Jel szabályrendszerét és játszhatóságát, aminek kifejezetten örülök. A szabálykönyv kétszeri elolvasása és egy parti lejátszása után, már alig merült fel kérdés egy-egy szitu során. Egy-másfél óra alatt körülbelül le is zavartuk az első játékot, így volt időnk egy másodikba is belekezdeni.

  A játék tokenjeinek tárolására ugyan van hely a dobozában, de érdemes belefektetni kisebb tároló dobozkákba, hogy ne szerteszét kallódjanak. Én négy darab ilyen kis tárolóban eltudtam helyezni a tokeneket, s még valamilyen rendszert is ki tudtam alakítani. Egyik dobozkában a szörnyek, másikban az élet és épelméjűség jelzők, stb. Magában a társasjáték dobozában ezek a kis tárolók könnyedén el is férnek, így tényleg ajánlott beszerezni ilyeneket.

  A játék játszhatóságára és szabályrendszerére 5 csillagot adnék, ám a tokenek tárolásának kérdése miatt 3 csillag járna, Így a 4 csillagnál maradok, mert nagyon ajánlom tényleg ezt a játékot, főleg az Arkham Horror kezdőinek.

 2. Negatív meglepetés írta Alaxis

  A kártyák minősége miatt 3-as csak.
  Kártyavédő nélkül nem nagyon ajánlom játszani....


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!