Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

R.A. Salvatore: Ősmágus

R.A. Salvatore: Ősmágus

Készleten

3990 Ft

Részletek

Az Északra telepedett sötétség eloszlott, a Sokvesszős királyság orkjait legyőzték, visszamenekültek a Világ Hátán lévő odúikba.

Mithrill Csarnok, Felbarr és Adbar Citadella törpéi eltemetik a halottaikat és újjáépítik a lerombolt termeket.

Drizzt és társai a jövőbe tekintenek, gondolataik az újabb kalandok, a családalapítás, a letelepedés körül forognak.

Menzoberranzan sötételfjei várost építettek az újra felfedezett Gauntlgrym gyomrában – Bruenor pedig elhatározza, hogy visszafoglalja ezt az ősi törpehont.

Mielőtt azonban a mostoha Mélysötét sötételfjei szembenézhetnének a törpék seregével, önmagukkal kell megküzdeniük… és a városukat elözönlő démonokkal, akiket minden józan belátás ellenére ők maguk idéztek meg.

A Pókkirálynő ördögi próba elé állítja Gromph Baenre, Menzoberranzan nagy hatalmú ősmágusának mentális erejét, varázstudományát, sőt, ép elméjét.

Eluralkodik a zűrzavar.

Megjelenés: 2017.06.07.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: R.A. Salvatore
Fordító: Vitális Szabolcs
Borítófestő: Aleksi Briclot
Terjedelem: 552 oldal
ISBN szám: 978-963-395-231-3
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Barsiné Gál Erika

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Ha ez így folytatódik, sokkal méltóbb lezárása lesz ez a trilógia az egész sorozatnak, sem mint elsőre gondolta. Ötös. írta Darth Revan

  R. A. Salvatore: Ősmágus
  Az Ősmágus elindítja az utolsó Drizzt trilógiát, a Hazatérést. Ez a kötet az előzőekhez képest lassabb tempójú, a cselekmény lassan hömpölyög. Salvatore jól előkészíti a talajt a befejezéshez. Az utolsó 200-250 oldal folyamán pörögnek fel az események. A Mélysötéttel és az Abyss-szal foglalkozó részek kifejezetten élvezetesek lettek, még akkor is, ha csak előkészítési szerepük van. Lolth minden eddiginél többet szerepel. Nem volt még olyan Forgotten Realms regény, ahol ennyit szerepelt volna. A tervei homályosak és megkérdőjelezhetők. Drizzt és társai a családalapítás gondolatával is eljátszanak még Gauntlgrym visszafoglalása előtt. A vége megdöbbentő lett, a következmények pedig felcsigázzák az olvasót.
  [spoiler]
  Talán az Otthon, a Száműzött, illetve A drow öröksége és a Pókkirálynő háborúja sorozat óta nem volt olyan regény, ami ennyit foglalkozott volna Mélysötéttel, vagy Menzoberranzannal. Lolth szerepe és cselekedetei egy újabb Pókkirálynő Háborújához hasonló eseményt vetítenek elő. Habár Lolth elvesztette a harcot a Szövetért, úgy tűnik máris életbe léptetett egy tartalék tervet, melyben egymás ellen hangolja Gromph-ot és Quenthelt, Quenthelt és a nagyasszonyanyákat, elárasztja démonokkal a Mélysötétet, a Faerzress burkának felsértésével pedig eléri, hogy a démonokat ne lehessen visszaűzni. Kifejezetten élveztem az összeesküvések hálóját, amelyben Lolth átvágta Kimmurielt, Kimmuriel pedig Gromph-ot. Yvonnel újjászületése Gromph és Minolin lányának testében váratlanul ért. A legmegdöbbentőbb rész Demogorgon megjelenése volt.
  A felszínen Drizzt, Bruenor és Cattie-bire összeverbuválják minden idők legnagyobb törpe seregét Mithrill Csarnokból, Felbarrból, Adbarrból és Mirabarból. Az útjuk Gauntlgrym felé viszonylag eseménytelen. Talán a Harpell család csatalakozása, Cattie-bire új botjának elkészítése volt ami megfogott. Tiago és Doum’wielle továbbra is Drizzt fejét akarják. Mindketten úgy gondolják, hogy csak így szerezhetnek érdemeket Menzoberranzanban. A párbajuk Gauntlgrymben Drizzt-tel nagyon élvezetes lett. Itt, ennél a résznél még Drizzt-ért is aggódtam, holott tudtam, hogy felesleges lenne. Gromph közbelépése Tiagót Menzoberranzaba vitte, Doum’wielle pedig a Világ Hátán tért magához Khazid’hea, a gonosz kard nélkül. A felsőbbrendű démonok támadása elég elsöprő lett, több szereplőtől is búcsút kellett vennünk. Drizzt közbelépése nagyon drámai és heroikus, az egyik legepikusabb összecsapás volt, melyet Marilith és Nalfeshnee, a két felsőbbrendű démon ellen zajlott. A kötet végén Demogorgon megjelenése, Gromh megjelenése és Jarlaxle cselszövése ígér nagyszerű folytatást.
  [/spoiler]
  Ha ez így folytatódik, sokkal méltóbb lezárása lesz ez a trilógia az egész sorozatnak, sem mint elsőre gondolta. Ötös.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!