Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Jack Vance: Rhialto, a Csudálatos

Jack Vance: Rhialto, a Csudálatos

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A Föld elöregedett, a vörösen pislákoló Nap bármelyik órában kihunyhat, véget érhet a világ. E mesés és borzongató, távoli jövőben, az emberiség huszonegyedik eónjában kietlen pusztaságokkal szabdalt, egymástól elszigetelt kultúrák vívják magányos harcukat a túlélésért. Ascolaisban és Almeryben, a Leomló Faltól nyugatra eső területen él egy csapat varázsló, akik szövetségbe tömörültek, hogy védelmezhessék érdekeiket. No meg persze, az értékeiket…

Közösségük szabályait a Kék Alapelvben, a Monstramentumnak is nevezett törvénykönyvben fektették le, mely eleve meggátolja az egymás közötti háborúskodást, a nyílt viszálykodást… De vajh, ki vethetne gátat annak, ha valaki fondorlatos módon, az Alapelv betűit kiforgatva próbálja elorozni társai varázstárgyait?

Rhialto már maga sem emlékszik, ki és mikor aggatta rá a kissé gunyoros „Csudálatos” ragadványnevet, de úgy rémlik, nem mágikus képességei ihlethették az illetőt, inkább hóbortos öltözetei és szokásai, valamint a hölgyek körében aratott sikerei. Ő maga is merész terveket szövöget varázslótársai mágikus IOUN-köveinek megkaparintására, ám amikor őt rabolják ki – a Monstramentum törvényeinek betűi mögé bújva –, felháborodott, kétségbeesett küzdelembe kényszerül…

Három különleges történet a Haldokló Föld-ciklus huszonegyedik eónjából – most először egy kötetben, új fordításban!

Tartalomjegyzék:

Előszó
Bevezetés a Haldokló Föld világához
A Murthe
Fader Fuvallata
Morreion

Megjelenés: 2013.10.03.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Jack Vance
Fordító: Nemes István
Borítófestő: Stephen Fabian
Terjedelem: 262 oldal
ISBN szám: 978 615 5314 89 6
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Könyvismertető írta profunduslibrum.blogspot.hu

  Jack – Vance az amerikai fantasztikus szerzők egyik legendás alakja. Életében több tucat könyvet írt, amikkel háromszor nyerte el a HUGO- és egyszer a Nebula-díjat. Fontos művei közül több magyarul is elérhető, például az Arthúr-király mondakört és az elveszett Atlantisz legendáját elegyítő, csodálatos Lyonesse-trilógia vagy a Sárkányurak.

  Leghíresebb munkája mindazonáltal a Haldokló Föld quadrológia, aminek az első részét még 1950-ben írta meg. A négyes-fogat első három része – a Haldokló Föld, A Túlvilág Szeme és a Démonpikkelyek – még a kilencvenes évek elején jelentek meg nálunk, ám a befejező kötet, a Rhialto, a Csudálatos két hosszú évtizedig csak várakoztatta a sorozat rajongóit.

  Kinek ajánlom:
  – Azoknak, akik szeretik a fantasy zsánerén belül a humorosabb vonulatot
  – Akiknek tetszik, hogy fantasy és sci-fi egy írásművön belül keveredik
  – Akik egy újra és újra elővehető, mindig szavatos, remek olvasmányélményre vágysz

  A teljes ismertető itt olvasható:
  http://profunduslibrum.blogspot.hu/2014/04/jack-vance-rhialto-csudalatos.html


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!