Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Antológia: Rothadás

Rothadás

Készleten

Normál ár: 2198 Ft

Kedvezményes ár: 1868 Ft

Részletek

Grimbel Bay nemrég még a szent együgyűek léha mindennapjait élte, mostanság pedig szörnyetegnek titulálják, kígyót-békát szórnak rá - de még inkább ásót, kapát meg kiélezett tökgyalukat. Vajon azért idegenkednek tőle, mert meglátták, amint a tökföld szélén befalt pár kilónyi döghúst a rokonaik testéből? Pedig éppenséggel neki lenne oka rettegni, hiszen ijesztő változások kezdődtek benne. Beléje fészkelte magát valami démonféle, gennyes kelések jelentek meg testén, és húsa rothadni kezdett... A gondtalan bolondkor végleg véget ér, amikor két alkalmi társával, a haramiaként tengődő Tökhegyező testvérpárral behatolnak a Rontás Erdejébe, hogy megtalálják a Gilfek Kincseskamráját és kiszabadítsanak egy bajba jutott leányt - a titokzatos Corinnát, aki mindhármuk álmait megfertőzte... Csontvázak, zombik, lícsek, mindenféle élőholtak. Róluk szól ez a komor kötet, melyet John Caldwell címadó regénye és Benjamin Rascal csatlakozó kisregénye foglal humoros keretbe.

 

John Caldwell: Rothadás - avagy: A Bay nem jár egyedül

Robert Dayne: Árnyak között

Gabriel Wraith: Halálmágia

Adrian Darco & Peter Bright: Randevú északon

Allen Newman: Monddidier kutyája

Tim Morgan: A gonosz melegágya

Craig McCormack: Vad hajsza

Santorina Grey: A jövendőmondó

Norbert Vinney: Szellemes jótállás

Raoul Renier: A szörnyeteg

Benjamin Rascal: Félőholtak

 

Megjelenés: 2010.11.20.
Kiadó: Cherubion
Szerző: Antológia
Borítófestő: Szendrei Tibor
Terjedelem: 376 oldal
ISBN szám: 978 963 9566 637
Nyelv: Magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

 1. Főszerepben az élőhalottak írta Razor

  John Caldwell: Rothadás – avagy: A Bay nem jár egyedül: A címadó írással kezdetben kissé nehezen haladtam, picit sok volt már a parasztok „humorizálása”, a kiméra kínlódásain jobban tudtam mosolyogni. Idővel persze beindult a történet, szépen helyére kerültek a kirakós darabkái, a befejezés pedig kellően rejtélyes maradt, hogy érdekeljen a majdani folytatás.
  Robert Dayne: Árnyak között: Pár oldalas szösszenet, véleményt nem igazán lehet róla mondani, azon kívül, hogy tovább építi Worluk élőholtas fővonalát.
  Gabriel Wraith: Halálmágia: Nem tudom mennyire volt szükséges az időugrálás a történetben, szvsz mehettek volna sorban az események, de az író tudja mit miért. Ettől eltekintve nem volt rossz a sztori, itt-ott humoros is volt, akár világfüggetlenül is megállta volna a helyét.
  Adrian Darco & Peter Bright: Randevú északon: Itt éreztem némi moralizálást a sorok közt, ami teljesen helyénvaló is volt. A történet vége némiképp meglepett, volt amire számítottam benne, volt amire nem.
  Allen Newman: Montdidier kutyája: A Naplovag kötetben már volt szerencsém ehhez a novellához, emiatt a befejezés már nem tudott meglepni, de még mindig ötletesnek tartom.
  Tim Morgan: A gonosz melegágya: A Vér Városa ezidáig elkerült, de ez a rövidke betekintés elég hangulatosra sikerült, valószínűleg előbb-utóbb meglátogatom Saint Sanguét.
  Craig McCormack: Vad hajsza: A történet maga nem volt egy durranás, viszont a középkori történelmi háttér nagyon jól volt prezentálva.
  Santorina Grey: A jövendőmondó: Akárcsak az előző történetnél, a történelmi háttér – ezúttal az ókor – erősen volt megjelenítve. A történet maga is a helyén volt, a befejezés okozott egy kis meglepetést.
  Norbert Winney: Szellemes jótállás: Winneyre jellemző pár oldalas humoros szösszenet. Egynek jó volt.
  Raoul Renier: A szörnyeteg: Elsőre sajnáltam, hogy nem a Köderdőben megkezdett jidoros történet folytatódik, de aztán magába szippantott ennek a hangulata. A rejtély nagyon jól volt adagolva, szinte végig sikerült fenntartania a feszültséget, van-e szörny, vagy nincs-e?
  Benjamin Rascal: Félőholtak: A Rothadásban megismert két karakter története folytatódik. Rascal korábbi humoros írásain jókat derültem, ez most annyira nem adta, de szerencsére nem is ment el teljes poénkodásba, volt rendes története, ami kapcsolódott is a fősodorhoz.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!