Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

M. R. James: Sötét örökség

M. R. James: Sötét örökség

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

A borzongatás irodalma tiszteletre méltó múltra tekinthet vissza, egészen a szájról szájra szálló rémmesékig, és csupán a legutóbbi időkben vált rokon értelművé a hatásvadász rémisztgetéssel. A régi mesterek tisztában voltak vele, hogy a baljós sejtetés többet ér a leplezetlen mutogatásnál, s az alapok lefektetése után hagyták, hogy az olvasó fantáziája végezze el helyettük a munka dandárját. Kevesen művelték ezt avatottabb tollal, mint Montague Rhodes James, a tudós filológus és művészettörténész, aki barátai karácsony esti szórakoztatására írta a művelt viktoriánus úriemberek világába ágyazott elbeszéléseit, derűs iróniával és gazdag kulturális áthallásokkal fűszerezve. Iskolateremtő munkásságát először gyűjtjük össze magyar nyelven, régiségbúvár elbeszéléseinek második kötetét nyújtva át az olvasónak.

James éjlakói és fantomjai gyakran oly élénken, életszerűen vannak megjelenítve, hogy szinte valós fizikai sokkhatással jár a színre lépésük. Az író már-már orvosi precizitással játszik minden érzékszerven, hogy a lehető leghatásosabban rátapintson a rémületet keltő magra.

Clark Ashton Smith

Megjelenés: 2012.08.29.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: M. R. James
Fordító: Boza Gergely, Juhász Viktor, Kornya Zsolt, Körmendi Ágnes, Pócsi István, Sárközi Gergely, Tamás Gábor
Borítófestő: Tikos Péter & Vass Richárd
Terjedelem: 336 oldal
ISBN szám: 978 615 5161 35 3
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Újabb kiváló válogatás írta Razor

    Hasonlóan az előző válogatáshoz, ez is elsősorban a hangulatával nyert meg, bár egy-két sztoriba sikerült egy picit beleborzongani. A leírásait nagyon szeretem, ott éreztem magamat azokon a jellegzetes angol tájakon.
    Való igaz, hogy a válogatás tartalmaz némileg gyengébb műveket, ám ezekkel együtt lesz teljesen lefedve majdan a James-korpusz (legalábbis a horror része). Itthon egyébként sem volt eddig túl nagy választék a klasszikus rémtörténetekből, így minden megjelent műnek örülni kell.
    Az egyes történetekről nem nyilatkoznék külön-külön – főleg a rövidek esetén nehéz is volna spoilerezés nélkül –, inkább tegyen velük minden érdeklődő egy próbát és döntse el neki melyik tetszett és melyik kevésbé.
    A jegyzetanyag ezúttal is bőséges, a csúcsot „A fenstantoni boszorkány” viszi a maga 49 lábjegyzetével. Ez soknak tűnhet, ám ezek nélkül nem minden lenne teljesen érthető vagy elsiklanánk érdekes, a korhoz kapcsolódó információk felett, így én egyáltalán nem bántam a jelenlétüket.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!