Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

M. R. James: Szellemjárás Angliában (e-könyv)

Szellemjárás Angliában (e-könyv)

Elérhetőség: Készleten

999 Ft

Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a terméket!

999 Ft

Részletek

Az angol természetfölötti irodalmat Magyarországon kevésbé ismerik az amerikainál, talán mert nem annyira harsány és hatásvadász.

Egyik legnagyobb mestere Montague Rhodes James volt, ez a derűs kedélyű cambridge-i tudósember, aki elsősorban barátai szórakoztatására írta elbeszéléseit, minden évben egyet, karácsonyesti felolvasásra. Ő teremtette meg a régiségbúvár rémtörténet hagyományát, melynek fókuszában többnyire valamely titokzatos múltbéli relikvia áll, hősei pedig nem rettenthetetlen kalandorok, hanem – a szerzőhöz hasonlóan – tudósok és talányok megfejtői.

Ezek a gazdag kultúrtörténeti összefüggésbe helyezett novellák nem sokkolják véres jelenetekkel az olvasót, inkább a képzelőerejére hagyatkoznak: a feszültség lassan, fokról fokra növekedik bennük, az egymást követő baljós epizódokból táplálkozva. A tetőpont azonban sohasem marad el, és óhatatlanul megrázó erejű: James démonai és szellemei felfoghatatlanul gonoszak és idegenek, a velük való szembesülés kitörölhetetlen nyomot hagy a hősökben.

James műveit számtalanszor adaptálták filmre, televízióra, színpadra és hangoskönyvre, olyan színészek közreműködésével, mint Christopher Lee. Angliában a patinás egyetemi kiadók gondozásában jelennek meg, tanulmányokat írnak róluk, a szövegekkel filológusok foglalkoznak. Magyar nyelven ez az első önálló kötete, melyet függelékkel és bőséges jegyzetapparátussal ellátva bocsátunk az olvasóközönség elé, minden elbeszéléshez külön bevezetőt mellékelve.

"Dr. James, könnyed stílusa dacára, a legdöbbenetesebb formában idézi föl bennünk a félelmet és a borzadályt, s e sötét irodalmi tartományban kétségkívül egyike azon keveseknek, akik valódi alkotóerővel bíró mesterként fognak állni az utókor előtt."

H. P. Lovecraft

Tartalomjegyzék:

Előszó
Elrabolt szívek
Alberic kanonok metszetkönyve
A rézkarc
A kőris
A tizenhármas szoba
Magnus gróf
Csak fújd meg sípod, s én tüstént jövök, fiam
A steinfeldi apát kincse
Iskolapélda
A barchesteri katedrális padjai
A rózsalugas
A Middoth traktátum
A rúnák idézése
A Martin-zug

Függelék

Salamon és a démonok
Salamon király testamentuma
A pókok menete
Éjszaka a kápolnában
Meg Gaffaw tragédiája

Megjelenés: 2012.11.09.
Szerző: M. R. James
Fordító: Csigás Gábor, Juhász Viktor, Kornya Zsolt, Körmendi Ágnes, Sárközi Gergely, Sellei György
Borítófestő: Odegnál Róbert
Nyelv: magyar
Verziószám: 1.0

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!