Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Körtvélyes Ákos: Sziréndal

Sziréndal

Készleten

Normál ár: 3490 Ft

Kedvezményes ár: 2967 Ft

Részletek

Bellendar városának ősi dokkjában a hetedkor végén roppant hajóóriás születik Rogún fia Rogg, a Tórudd-hajóácsklán tervezőjének irányítása alatt, amely méltó utódja a kyrek kontinensek között utazó monstrumai­nak. A Szirén névre keresztelt óceánjáró megszületésére a fél világ rácsodálkozhatna, ha nem lenne pocsék az időzítése: és mert a közelgő zászlóháború árnyékában mindenki azt figyeli, mikor csapnak fel újra észak lángjai, a nyugatra történő távozása is csak az avatottakat gondolkoztatja el.

Toron keze messzire elér, tartja a mondás, és az Északi Szövetség újfent szembesülhet azzal, hogy a sötét császárság ebben nem ismer határokat. Doran egyik magisztere minden követ megmozgat, hogy utánajárjon a történteknek, és amit talál, az a Szövetség legvadabb félelmeit is túlszárnyalja.

Körtvélyes Ákos, a Szkriptúra III. novellapályázat első helyezettje ezúttal önálló kötettel jelentkezik, amelyben négy elbeszélésen keresztül ered utána a rejtélyeknek, ami Eligort, az egyik legfőbb vörös hadúr eltűnését övezi – felvezetésként szolgálva a folytatáshoz, amelyben a korfordulóban kicsúcsosodó eseményláncolat nyitányáról is fellebbenti a fátylat.

Megjelenés: 2016.06.09.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Körtvélyes Ákos
Borítófestő: Pozsgay Gyula
Terjedelem: ~380 oldal
ISBN szám: 978-963-395-208-5
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar
Szerkesztő: Erdélyi István

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. A világ vége nem is a világ vége... írta Tander Golton

    Az Ynev- és MAGUS kedvelőknek ezt is érdemes elolvasni, megint fellebben a fátyol néhány eddig nem tárgyalt titokról! Kár, hogy ezek jelentős része a függelékben olvasható és nem a novellákban. A szereplők és viszonyaik számomra hitelesek, a rövid novellák kifejezetten izgalmasak! A leghosszabb történetet pedig érdemes kicsit pörgetni. Az átfogott cselekményszál elbírt volna még egy egész kötetet - vagy más terjedelmi arányokat.

  2. Zavaró következetlenségek,jó alaptörténet és írói stílus. írta Holdkereső

    Tegnap olvastam ki a könyvet.Néhol brilliáns néhol kifejezetten vontatott és unalmas.Ezt a hajó megépítésének történeténél éreztem leginkább.Szükségtelenül vontatottá teszi az amúgy pörgős cselekményt.Ha nem alszol bele ebbe a részbe,a többi már kifejezetten jó.A Brabalyssok és Szigetrév krónikája brilliáns,ötletes.Ezért bosszantó ebben a részben(ami számomra a könyv leginkább tetsző része) egy olyan következetlenség ami szúrja a szemem.Jakirte Jak Cyr a Boszorkányerőd talán legdörzsöltebb calyrja .Mégsem ad Mirna Tremyss mellé testőrnek néhány dhaemasycarrt.Meglepődnék,ha nem tudott volna Ryek szándékáról és a Brabalyssok hajójára juttatott küldöttségéről.Mégsem akadályozza meg Mirna halálát.Hacsak nem az volt az eredeti terve,hogy amint Mirna teherbe esik Hratyr-on Brabalysstól,visszajuttatja a Boszorkányerődbe,hogy ott szülje meg a Brabalyss utódot és később őt küldjék Szigetrévbe a hűségeskü kötelezettségeinek behajtására.Az ősi kyr óceánjárók,ha jól következtetek a fellelhető leírásokból,alapvetően tudattal bírtak mint a kyr építmények(Ladyr),erős mágikus védelemmel.Egy ilyen hajón nehéz lehet démonok és szerafisták számára a létezés és mágiahasználat.Még nehezebb lehet a hajó urát mágikus bűbájba verni.Továbbá Szigetrév calyrja sem tesz semmit Laryss bűbája ellen.Akkor szánja cselekvésre magát amikor már Szigetrév romokban hever.Egy calyr a symcalyrjaival és Weila papja úgy kéne,hogy elsöpörjön egy démonhordozót és egy Tharr hitű boszorkányt,hogy meg sem izzadnak.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!