Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

Alfred Bester: Tigris! Tigris!

Alfred Bester: Tigris! Tigris!

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Ez egy aranykor volt, a kalandozások, az intenzív élet és a durva agónia korszaka. Vagyon és tolvajlás, fosztogatás és erőszak, kultúra és bűn korszaka. A szertelenség kora volt, a különcök elbűvölő évszázada...

A dzsauntolás – helyváltoztatás, pusztán az elme erejével – alapjaiban rendítette meg és fenekestül felforgatta a társadalmat. A Naprendszer kettészakadt; a Belső Bolygók és a Külső Holdak közötti gazdasági feszültség véres, kíméletlen háborúvá eszkalálódott, minden készen állt arra, hogy az emberiség elpusztítsa önmagát.

Gulliver Foyle, harmadosztályú segédgépész százhetven napon át sodródott az űrben egy kilőtt teherhajó roncsán. Egy tudatlan barom, aki megadóan várja a halált. Ám egy napon feltűnik egy hajó, egy testvérhajó, mely megmenthetné, de sorsára hagyja… Foyle bekattan, és a közönyös átlagember nem létezik többé.

Szörnyetegek, különcök és hóbortosok kora ez… és ebben a forrongó huszonötödik században veszi kezdetét Gully Foyle ádáz bosszújának története.

Minden idők egyik legjobb science fiction regénye!

Megjelenés: 2013.01.04.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: Alfred Bester
Fordító: Nemes István
Borítófestő: Tikos Péter & Vass Richárd
Terjedelem: 304 oldal
ISBN szám: 978 963 5161 83 4
Kötés: kartonált
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Könyvismertető írta konyves.blog.hu

    Alfred Bester mondanivalójában, témáiban és moralitásában is rendkívül komplex 1956-os (!) sci-fi kalandját nem véletlenül sorolják a műfaj legnagyobbjai közé (minden túlzás nélkül: nem létezik „legjobb sci-fi” lista nélküle), és amellett, hogy említett előképeinek örökségével szépen és elegánsan játszik, fontos, hogy messze nem csak „kivett” az irodalomból, hanem rengeteget bele is tett. Korát évtizedekkel megelőzve ihlette meg a „hivatalosan” csak a ’80-as években elstartolt cyberpunkot (megavállalatok, az emberi test módosítása), a ’60-as évekbeli New Age előfutára volt, és megkockáztatom, hogy Clarke és Kubrick is merítettek belőle a 2001-hez, sőt talán az X-Men alkotói is.

    A teljes ismertető itt olvasható: http://konyves.blog.hu/2013/05/30/a_durva_agonia_aranykorszaka

  2. Zseniális! írta KGB

    Nálam a Top 3 sci-fi -ben benne van. Egy unalmas fejezet sincs benne. Minden pillanatát élveztem. Sci-fi rajongóknak kötelező, de bátran ajánlom azoknak is, akik csak most ismerkednek a műfajjal.


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!