Üdvözlünk a Delta Vision kiadó honlapján!

Kosár

Skip to Main Content »

David Gemmell: Az Ezüst Íj Ura - Trója II. kötet

David Gemmell: Trója Az Ezüst Íj Ura

Készleten

Normál ár: 2990 Ft

Kedvezményes ár: 2542 Ft

Részletek

Helikáónt, Dardánia ifjú fejedelmét – akit drámai és csúf gyermekkora kísért –, Andromakhét, a papnőt – akinek zabolátlan lelke és megtörhetetlen függetlensége királyok hatalmát veszélyezteti –, és Argurioszt, a magányosság köpenyébe burkolózó legendás harcost – akit kizárólag a bosszú gondolata vezérel – közös sorsa Trójába veti, az arany és a hősök városába. Az istenek által kedvelt Trójába, ahol a vagyon, a kiváltság és a féktelen kapzsiság kéz a kézben jár, s ahol minden idők legnagyobb tragédiája készül – mert Priamosz király fiainak pusztító rivalizálása darabokra szaggatja a forrongó várost, és falai közt a féltékenység, a megtévesztés, az árulás gyilkos örvénye kavarog.

A mesés falakon túl pedig vérre és kincsekre szomjazó ellenség lesi irigyen Trója gazdagságát, és tör bukására – rettenetes háború közeleg. Elérkezik hát a bátorság és a hűtlenség, a vérontás és a félelem kora.

A hősök kora.


David Gemmell feszes prózája, lendületes cselekményszövése és hús-vér karakterei új életre keltik a trójai háború epikus történéseit, a bátor tettek és ádáz csaták, a becsület és az árulás, az elnyert és az elvesztett szerelmek kortalan drámáját.

Megjelenés: 2013.02.20.
Kiadó: Delta Vision
Szerző: David Gemmell
Fordító: Sziklai István
Borítófestő: Tikos Péter & Vass Richárd
Terjedelem: 288 oldal
ISBN szám: 978 963 9890 73 2
Nyelv: magyar

Használjon szünetet a címkék elválasztásához. Használja az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

  1. Könyvismertető írta profunduslibrum.blogspot.hu

    Ezt a könyvet azonnal el kellett olvasnom, mikor megjelent. David Gemmell egyike a kedvenc íróimnak, mióta a Legendá-t olvastam tőle. Korosodó, komor, szikár, sokszor hősiesen viselkedő főhősei közel állnak a szívemhez. Nos ebben a regényben sem kellett csalódnom (bár a főhős itt nem korosodik, de ezt azért könnyen meg lehetett bocsátani neki). Bár ez a könyve nem a saját kitalált világain játszódik, hanem az ókóri - természetesen alternatív - Földön, azonban ez nem válik a regény gyenge pontjává.
    A fantasy műfajt különösebben nem kedvelő, de a történelmet szerető olvasók is bepróbálkozhatnak vele. Persze lehet, hogy mindkét tábor csalódott lesz egy kicsit, hiszen az egyiknek a történelmi hűség hiányozhat, a másik tábornak meg a mágia, sárkányok és a többi "megszokott" fantasy elem. De Gemmell stílusa lenyűgöző, könnyedén át fogunk siklani ezek felett a "hibák" felett.

    http://profunduslibrum.blogspot.hu/2011/09/konyvismerteto_4246.html


Értékelje a terméket!

Csak regisztrált felhasználók írhatnak értékelést. Kérjük, jelentkezzen be, vagy regisztráljon!